Novosti

Zelena dvorana: promocija zbirke priča 19.veljače u 19,00 sati

‘NEMA SE ŠTO UČINITI’promocija zbirke priča Korane Serdarević
PETAK, 19. veljače u 19:00 sati
ZELENA DVORANA, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok
Dragi prijatelji, 19. veljače u goste nam dolazi sjajna književnica Korana Serdarević, koja je oduševila kritičare i čitatelje svojom magičnom zbirkom kratkih priča ‘Nema se što učiniti’, u izdanju ugledne Frakture.

U 24 priče, Korana nas kao u atmosferičnom omnibusu dugih kadrova, bez spektakla, a punog neke fluidne napetosti, vodi kroz odnose među likovima i njihove emocije, koje toliko poznate svakome od nas zrcale univerzalnost osjećaja isprepletenosti osjećaja beznađa i nade, koje nas spiralno vode kroz život u kojem se sa ‘sudbinom’ možemo lijeno pomiriti ili ipak – učiniti nešto.

Premda se radi o prvijencu, Korana nije nepoznata čitateljskoj publici jer je ranije osvojila nekoliko važnih nagrada, a i radila je kao novinarka kulture. Trenutno radi kao profesorica hrvatskog jezika u zagrebačkoj gimnaziji (diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost).

‘Kad čovjeka poslije radnog dana pitate kako je bilo i ima li što nova, uglavnom će reći da nema ništa i sve je kao obično’, kaže Korana koju ne zanimaju velika događanja jer se baš unutar tih ‘običnih’ dana događa naš život u kojem se ponekad mora od nečeg odustati da bi se napredovalo.
ULAZ SLOBODAN

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:
ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Skip to content