Novosti

Željka Cvilko, maturantica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok napravila najbolji plakat za europski grad godine

Željkina tema je bila plakat za europski grad godine, a za rad je izabrala Krapinu

Željka Cvilko, maturantica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koja inače dolazi iz Donjeg Jesenja osvojila je prvu nagradu u kategoriji od 18 do 21 godine, na natjecanju ‘Europa u školi 2017.’ Natjecanje su po 23. put organizirali Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska kao međunarodno i nacionalno natjecanje za učenike i mladež ‘Europa u školi’ na razini Republike Hrvatske.

Okvirna tema ovogodišnjeg natjecanja bila je ‘2017. Europska godina Ujedinjeni u različitosti – Europa između tradicije i modernog doba’. Željkina tema je bila plakat za europski grad godine, a izabrala središte Krapinsko-zagorske županije, Krapinu. Željkina mentorica dr. art. Mirjana D.H. Smolić. izrazila je veliko zadovoljstvo i ponos uspjehom svoje učenice. Željka je, naime, ove godine osvojila drugo mjesto zajedno s kolegicom Sandrom Benčić na županijskoj izložbi jaslica u Brestovcom Orehovičkom, dok je Željkinoj mentorici, cijenjenoj zagorskoj slikarici i kiparici, ovo već peti put nagrada gdje mentorira na natjecanju ‘Europa u školi’.

Svečanost dodjele nagrade za ovo natjecanje će biti 9. svibnja u Europskom domu u Zagrebu kada će se i saznati hoće li kao i prošle godine nagrada za natjecanje biti boravak u Europi kao što bilo i prošle godine, kada je na istoimenom natjecanju pobijedila Irena Krsnik, također učenica ŠUDIGO-a koja je također bila pod mentorstvom Mirjane D. H. Smolić.

Izvor:www.zagorje.com

Skip to content