Novosti

Željko Kolar – ZAHVALA BIRAČIMA

Kolar: Bit ću župan i prijatelj svim načelnicima i gradonačelnicima bez obzira na njihovu političku opciju

Na konferenciji za novinare bili su prisutni čelnici svih stranaka koalicije, osim Žarka Broza iz HSLS-a koji je bio službeno spriječen, koji su izrazili svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima

Proteklog je četvrtka u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana prva novinarska konferencija novoizabranog županijskog vodstva Krapinsko-zagorske županije. Čelnici i članovi koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-HSLS obratili su se novinarima osvrnuvši se na prvi krug lokalnih izbora, ali i na očekivanja u drugom krugu lokalnih izbora.

Podršku u Županijskoj skupštini dat će A-HSS i Laburisti

Čestitam timu koji je vodio kampanju. Ljudi su prepoznali da u ovoj koaliciji leži snaga koja daje legitimitet našoj temeljnoj premisi koja glasi ‘Zagorje je bitno’ – rekao je potpredsjednik zagorskog HSU-a, Nikola Capar koji se prvi obrati okupljenima. Čelnica zagorskog HSS-a i buduća predsjednica Županijske skupštine,Vlasta Hubicki istaknula je da je Željko Kolar najbolji izbor za Zagorje dok je predsjednik HNS-a Krapinsko-zagorske županije, Anđelko Toplovec zahvalio medijima na korektnom praćenju kampanje. – Rezultati ovih izbora dokaz su da Zagorci ne spiju i nisu spali nego su izabrali vlast koju su zaslužili – zaključio je Toplovec. Podsjetimo, koalicija na čelu sa SDP-om u Županijskoj skupštini ima 19 vijećnika, koalicija predvođena HDZ-om 15 vijećnika, A-HSS 2 vijećnika, a laburisti 5 vijećnika. -Našu će koaliciju u Županijskoj skupštini podržati A-HSS, a mi ćemo njihova Stanka Majdaka podržati u borbu za gradonačelnika Zlatara. I Laburisti će nam dati podršku u Županijskoj skupštini budući da su oni ipak stranka lijevog centra – rekao je predsjednik SDP-a KZŽ, Siniša Hajdaš Dončić napomenuvši da tim pod upravljačkom palicom Željka Kolara jest dugoročno dobro rješenje za Zagorje.

‘Dodat ću svog temperamenta u vođenje županije’

Na kraju je za govornicu došao i novoizabrani župan Željko Kolar sa zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom- Jambrekom. Zahvalio se svim biračima na ukazanom povjerenju te je istaknuo da su pregovori oko sastavljanja koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-HSLS trajali pet minuta budući da su svi akteri imali jasnu viziju razvoja Zagorja. -U kampanji smo jedini pričali o programu i nismo se bavili podmetanjima. Tijekom izborne noći, zvali su me mnogi novinari već oko 21,30 satu, da dam svoj komentar kao novi župan. Nisam htio davati nikakve komentare ni veseliti se dok svi glasovi nisu bili prebrojeni. Mislim da je to dostojanstveno prema mojim biračima, ali i konkurentima – rekao je Kolar. Novi župan zahvalio je Sonji Borovčak i Siniši Hajdašu Dončiću što od njih preuzima uređenu županiju, no da će u vođenje županije dodati malo svojeg temperamenta. -Kad i službeno postanem župan, jer na jednom se biračkom mjestu u Humu na Sutli izbori ponavljaju, bit ću župani prijatelj svih načelnika i gradonačelnika, bez obzira na političku opciju -zaključio je Željko Kolar.

Topolovec: Rezultati ovih izbora dokaz su da Zagorci ne spiju i nisu spali nego su izabrali vlast koju su zaslužili.

Hajdaš Dončić: Našu će koaliciju u Županijskoj skupštini podržati A-HSS, a mi ćemo njihova Stanka Majdaka podržati u borbu za gradonačelnika Zlatara. I Laburisti će nam dati podršku u Županijskoj skupštini budući da su oni ipak stranka lijevog centra.

Maja Šimunić

Izvor: Zagorski list

Skip to content