Novosti

Zgrada nekadašnje tvornice postaje centar za mlade reGENERATOR

Vijesti HRT-a

Zabočki projekt Re-generator prošao je na natječaju Urbane aglomeracije Zagreb i uskoro kreće u realizaciju. Riječ je o obnovi arhitekture industrijskoga dijela grada. Zgrada nekadašnje tvornice postat će centar za mlade.

Prostor nekadašnje tvornice vunenih tkanina u Zaboku od propadanja štite mladi. Ovdje Udruga Regenerator organizira rock koncerte.

– U deset godina je bilo bezbroj koncerata i fešta i festivala, nevjerojatno koliko je brzo prošlo – kaže Tin Šemovčan, predsjednik Udruge Regenerator, Zabok.

Projekt slična imena – “Re – generator” – Grad Zabok prijavio je na natječaj za obnovu industrijskih postrojenja Urbane aglomeracije Zagreb.

– U Zaboku djeluju sve udruge, od Mreže udruga Zagor, do HGF-a koji ti već 20 godina, Regenerator, koji se brine o ovome već dugi niz godina, tu je udruga Gokul i udruga Mraz, svi oni će tu dobiti svoj novi dom – izjavila je Valentina Đurek, zamjenica gradonačelnika Zaboka.

Urbana aglomeracija Zagreb je područje od oko milijun stanovnika koje ima mogućnost dodatnog financiranja projekata iz fondova Europske unije. U njoj su Zagreb, dio Zagrebačke i dio Krapinsko-zagorske županije.

– Nadamo se da će to potpisivanje biti do kraja godine, kako bi imali sve crno na bijelo, i kako bi mogli započeti s radovima – kaže Đurek.

Vrijednost projekta je 37 milijuna kuna s PDV-om. U tri zgrade uredit će se hostel, prostori za brojne gradske udruge, malo kino, galerija, unutarnji i vanjski prostor za koncerte, a ovdje će posao naći i 30-tak radnika.

Video pogledajte na linku

https://vijesti.hrt.hr/556707/zgrada-nekadasnje-tvornice-postaje-centar-za-mlade?fbclid=IwAR2nPrmm_c1VxgPEkLMeWFvd50SXTcw6Vyz7YfxzAu7k0aFrNJsgGRQeRLU

Skip to content