Novosti

ZLATNA JESEN ZABOČKA U sklopu manifestacije nagrađene su i najljepše uređen okoliš, okućnice, balkoni i cvijetnjak

Mali folkloraši iz Dječjeg vrtića Zipkica, zbor Zabočki mališani i KUD Zabok pjesmom su i plesom pozdravili jesen. Na zabočkom su gradskom trgu, zajedno s mnogobrojnim građanima, uveličali 19. po redu Zlatnu jesen zabočku.

I odrasli zapjevali sa Zabočkim mališanima

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pozdravio je sve okupljene i istaknuo zadovoljstvo što tako mnogo zabočke mladosti sudjeluje u programu. Posebno je pohvalio i one koji su primili priznanja za uređene okućnice i okoliš. Veliki su pljesak dobili folkloraši vrtića Zipkica koji su izveli stare, zagorske plesove, a druga je skupina vrtićevaca recitirala pjesme o jeseni. Uvijek veseli i simpatični Zabočki mališani nagnali su čak i odrasle da zapjevaju one poznate stihove ‘Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.’ Naravno, svoje je umijeće pokazao i KUD Zabok, i to djevojke koje su otpjevale nekoliko pjesama te tamburaši koji su odsvirali polke sjevernog Zagorja. Ovacije su zaslužili i Dario Tomek i Lucija Mlakar koji su otplesali polku na trgu. Gradonačelnik Hanžek i njegova zamjenica, ujedno i predsjednica Odbora za ekologiju, Nevenka Gregurić podijelili su priznanja i prigodan poklon onima čije su se okućnice, balkoni i cvjetnjaci ljepotom istaknuli.

‘Hvala svima što Zabok čine ljepšim’

Nagrađeni su tako Stana Škof, Mladen Fiket, Marija Marenić, Ana Pongrašić, Jadranka Repovečki, Božica Šilipetar, Marija Paradovski, Ksenija Očić, Ana Pleško, Barbara Petriček, Ivanka Franjčec, Višnja Kolarić, Slađana Prekratić, Barica Črnjević, Mirjana Huis, Jasenka Hranić, Ljerka Hranić, Dragica Krznar, Vladimir Bajs, Marijan Gregurić, Štefica Ferdelja, Rajka Brezak, Božidar Roginić, Josipa Balija te INA benzinska postajai kapela u Pavlovcu. –Oduševljena sam kako ljudi, iako su im sve manja financijska sredstva dostupna, sve više uljepšavaju svoje okućnice, balkone i cvjetnjake. Najmanje što Grad Zabok može učinit jest nagraditi ih za njihov trud – rekla je Nevenka Gregurić te dodala da će se iduće godine, 20. puta nagraditi oni koji uređuju okoliš no kako će tada posebna priznanja dobiti oni koji kontinuirano rade na tome da bi Zabok bio ljepši grad. Na trgu su se našli i štandovi s domaćim proizvodima, a posebno se isticao štand KUD-a Zabok koji je predstavio novi suvenir ‘Zabočku papučicu’ koji je osmislila voditeljica Kulturno-umjetničkog društva Senka Jurina. Još su dugo nakon službenog djela programa mali Zabočani uživali u jesenskim radionicama koje su za njih organizirane na trgu kojeg je obasjalo ono pravo, zlatno, jesensko sunce.

Nagrađeni su tako Stana Škof, Mladen Fiket, Marija Marenić, Ana Pongrašić, Jadranka Repovečki, Božica Šilipetar, Marija Paradovski, Ksenija Očić, Ana Pleško, Barbara Petriček, Ivanka Franjčec, Višnja Kolarić, Slađana Prekratić, Barica Črnjević, Mirjana Huis, Jasenka Hranić, Ljerka Hranić, Dragica Krznar, Vladimir Bajs, Marijan Gregurić, Štefica Ferdelja, Rajka Brezak, Božidar Roginić, Josipa Balija te INA benzinska postajai kapela u Pavlovcu.

Veliki su pljesak dobili folkloraši vrtića Zipkica koji su izveli stare, zagorske plesove, a druga je skupina vrtićevaca recitirala pjesme o jeseni. Uvijek veseli i simpatični Zabočki mališani nagnali su čak i odrasle da zapjevaju one poznate stihove ‘Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.’

Trebalo bi deti 1. štand ŠUDIGO-a, 2.Osnovne škole Zabok, 3.Croatia osiguranja, 4.sve nagrađene s Hanžekom i Nenom, 5.Zabočke mališane, 6.male folkloraše iz vrtića – tu dvije, 7. štand KUDa, 8.plesače KUD-a, r9.adionicu 10.dece i tamburaše
Izvor: Zagorski list

Skip to content