Novosti

Zlatna kuna za uspješne zagorske poduzetnike

Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo dobila je tvrtka M.I. HRŠAK d.o.o. iz Krapine, u kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketom je nagrađena tvrtka AQUAFILCRO d.o.o. iz Oroslavja,kategoriji ‘velikih’ nagrađena je tvrtka OMCO CROATIA d.o.o. iz Huma na Sutli

Prošle srijede, 19. studenog, održana je u Maloj dvorani POU-aprva svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Krapina radi dodjele nagrade „Zlatna plaketa s likom kune“ Županijske komore Krapina najuspješnijim tvrtkama Krapinsko-zagorske županije u 2013. godini. Dodijeljena su i posebna priznanja tvrtkama sa dugogodišnjom tradicijom poslovanja na području Krapinsko-zagorske županije. U sklopu svečane sjednice, prve u mandatnom razdoblju od 2014.-2018. godine uz novog predsjednika Josipa Grilca, obilježeno je i 20 godina poslovanja Županijske komore Krapina. Nakon pozdravnih govora predstavljenih gostiju, krenula je dodjela „Zlatne plakete s likom kune“ tvrtkama u tri kategorije: mali, srednji i veliki poduzetnici.

97.7 posto poduzetnika u županiji su mali poduzetnici

U Krapinsko-zagorskoj županiji mali poduzetnici čine 97.7% poduzetnika i u 2013. godini oni su zapošljavali 63% ukupno zaposlenih i ostvarili 48.4% ukupnih prihoda i 49.5% ukupnih rashoda naše županije. Zlatnu plaketu za najuspješnije malo trgovačko društvo dobila je tvrtka M.I. HRŠAK d.o.o. iz Krapine koja je s radom započela u prosincu 1994. godine u radionici u sklopu obiteljske kuće sa tri radnika koji su se bavili izradom predmeta metalne galanterije, a 2007. godine otvoren je novi proizvodni pogon u poslovnoj zoni Krapina Nova u kojem trenutno radi šezdesetak radnika, a u planu je i daljnje širenje poslovnog prostora. Nagradu direktoru i vlasniku Josipu Hršaku uručio je zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek.Srednji i veliki poduzetnici ostvaruju preostalih 51.6% ukupnih prihoda i 50.5% rashoda te zapošljavaju 37% zaposlenih, a čine samo 2.3% ukupnih poduzetnika u županiji. U kategoriji srednjih trgovačkih društava plaketom je nagrađena tvrtka AQUAFILCRO d.o.o. iz Oroslavja koja je nastala investicijom slovensko-talijanskog kapitala i dio je grupacije Aquafil, a bavi se proizvodnjom sirovine za tekstilnu industriju (prerada umjetnih i sintetičkih vlakana- spiralno ovijene pređe i zračno ovijene pređe). Tvrtka je 100% orijentirana na izvoz, trenutno zapošljava 323 osobe i ima u planu nova zapošljavanja i investicije u narednim mjesecima. Priznanje članu uprave Saši Muminoviću uručio je predsjednik Ureda predsjednika HGK Ivan Barbarić.

OMCO CROATIA danas zapošljava 500 djelatnika i bilježi stalni godišnji rast

U kategoriji velikih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka OMCO CROATIA d.o.o. iz Huma na Sutli. Tvrtka se bavi proizvodnjom staklarskog alata, odnosno kalupa za proizvodnju staklene ambalaže i orijentirana je na izvor više od 90%. Omco je nastao kao mala radionica za popravak alata za izradu staklene ambalaže i razvijala se postupno unutar tvornice stakla „Straža“. Danas tvrtka zapošljava 500 djelatnika i bilježi godišnji rast proizvodnje oko 20%. Direktoru Darku Ranogajcu priznanje je uručio župan Željko Kolar.

„Kristalna kuna“ tvrtki Dundo promet d.o.o iz Radoboja

Dodijeljeno je i posebno priznanje za trogodišnje uzastopno osvajanje plakete „Zlatna kuna“ u pojedinoj kategoriji pod nazivom „Kristalna kune“. Nagrada je dodijeljena tvrtki Dundo promet d.o.o. iz Radoboja za izvrsnost i kontinuitet u svojem poslovanju kao malo trgovačko društvo. Tvrtka posluje od 1983. godine kada je imala samo 2 ili 3 radnika, a od 1995. godine započinje suradnju sa austrijskim kupcem čija se tvrtka s godinama širila, što je utjecalo i na zapošljavanje novih radnika i širenje proizvodnje. Nagradu je primio direktor Marjan Dunaj, a uručio ju je potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije HGK Josip Zaher.

Tondach Hrvatska d.d. i Zagorka d.o.o. dobile priznanje za 125 godina rada

Dodijeljena su i priznanja tvrtkama koje ove godine slave obljetnice svog rada. Priznanje za 40 godina rada dobile su Veterinarska ambulanta d.o.o. Klanjec i Veterinarska stanica Donja Stubica d.o.o., a priznanje za 50 godina rada dobila je Veterinarska stanica Zabok. Nagrade je uručila predsjednica Skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. Priznanje za 60 godina rada dobile su tvrtke Kotka Krapina (priznanje preuzeo većinski vlasnik tvrtke Ivica Cerovečki, a uručio potpredsjednik Skupštine KZŽ Tomislav Končevski) i tvrtka Regeneracija iz Zaboka (priznanje direktoru Anđelku Švaljeku uručio je potpredsjednik Skupštine KZŽ Žarko Tušek). Priznanje za 95 godina rada tvrtki Inkop iz Poznanovca uručio je direktoru tvrtke Vladi Rafaju bivši predsjednik HGK ŽK Krapina Vid Šanjug. Priznanja za 125. obljetnicu rada primile su tvrtke Tondach Hrvatska d.d. i Zagorka d.o.o. iz Bedekovčine. Priznanja je dodijelio bivši predsjednik HGK ŽK Krapina Ivica Cerovečki članici uprave tvrtke Tondach Hrvatska d.d. Marici Mesak i članu uprave tvrtke Zagorka d.o.o. Miri Jakušu.

Izvor: Zagorski list

Skip to content