Novosti

ŽUPA ZABOK HODOČASTILA U KRASNO

Tim hodočašćem i misnim slavljem koje je predvodio župnik Marijan u koncelebraciji s upraviteljem svetišta i dekanom Otočkog dekanata vlč. Nikolom Komušancem željeli smo Majci izraziti zahvalnost za sva primljena dobročinstva, milostima i zagovorima, molili za nova duhovna zvanja, za naše buduće svećenike Damira i Tomislava koju su na vrhuncu svoga poziva i proslave svojih mladih misa.

Župnik poziva da slijedimo Boga i Mariju u svojim životima. Da slušamo i pamtimo ono što nam Bog poručuje: „Ne bojte se, ja sam s vama do svršetka svijeta“. Marija nam je ostavila primjer kako bez bojazni i suvislih pitanja prihvatiti izazove života, života s Bogom, ne bez Boga te poziva da u svojim obiteljima njegujemo pobožnost prema Majci Božjoj, jer je molitva snaga i moć u tegobama života, raznim kušnjama, teretima i padovima, a ujedno blagoslov u radosnim trenucima kada kroz molitvu izražavamo zahvalnost Bogu i Mariji za svaki novi dan koji nam je darovan. Svoju homiliju zaključuje pozivom vjernicima da preispitaju sami sebe koliko je prisutna molitva u našim obiteljima i koliko nam ona zapravo znači.

Nakon misnoga slavlja imali smo još prilike malo uživati u prekrasnim divotama Velebita te smo se uputili prema Senju koji su neki iskoristili za kupanje a ostali za druženje i razgovor u kafićima.

Po povratku smo stali u Karlovcu u svetištu sv. Josipa zaštitnika naše domovine gdje nas je dočekao upravitelj svetišta koji nas je upoznao s poviješću svetišta. U kasnim večernji satima stigli smo kućama napojeni novom duhovnom snagom pred događanjima koji nam predstoje.
Pripremio: Darko Fiket

Skip to content