Novosti

Župan Kolar u Gradu Zaboku

Župan krapinsko-zagorski Željko Kolar zajedno sa svojim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom-Jambrekom te potpredsjednikom Županijske skupštine Tomislavom Končevskim održao je jučer radni sastanak u Gradu Zaboku te obišao zabočke škole.

Na radnom sastanku s gradonačelnikom Ivanom Hanžekom te njegovim suradnicima predstavljeni su brojni projekti na području grada te investicije koje su u tijeku ili u planu realizacije. Tako su najavljene značajne privatne investicije u gospodarstvu, kako na prostoru poduzetničke zone, tako i u drugim dijelovima grada. Također, dogovorena je i daljnja financijska podrška Županije razvoju infrastrukture u zabočkoj poduzetničkoj zoni. Gradonačelnik se osvrnuo na projekt izgradnje sportske dvorane u Zaboku te je istaknuo kako se realizacija odvija prema dinamičkom planu.

Župan je pozvao Grad da se javi na nadolazeći javni poziv Županije za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave za izradu projektne dokumentacije u sklopu programa poticanja lokalnog razvoja. U razgovoru su se dotakli i državnih investicija na području grada Zaboka u cestogradnji i vodoopskrbi. Župan je iznio plan izgradnje Regionalnog centra kompetencija u turizmu Zaboku te poduzetničkog inkubatora u Krapini.

Nakon radnog sastanka u Gradu, župan je sa svojom zamjenicom, potpredsjednikom Županijske skupštine i gradonačelnikom obišao četiri škole na području Zaboka, Gimnaziju Antuna Gustava Matoša Zabok, Srednju školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Srednju školu Zabok te Osnovnu školu Ksavera Šandora Gjalskog Zabok.

U školama su održani sastanci s ravnateljima škola te predstavnicima školskih odbora, a župan je sa suradnicima obišao prostore škola kako bi dobio uvid u materijalne i prostorne potrebe svake škole. U razgovoru s rukovodstvom škola, istaknuo je kako će predstavnici školskih odbora izabrani od strane osnivača biti u stalnoj komunikaciji sa Županijom kako bi se sve potrebe pojedinih škola rješavale u najkraćem roku u svrhu pružanja učenicima što kvalitetnije nastave.

Skip to content