Novosti

Župan obišao završene radove na sanaciji klizišta i županijske prometnice u Tisanić Jarku i Temovcu

Krapina, 06. lipnja 2011.

P R I O P Ć E N J E

U Tisanić Jarku (Zabok) i Temovcu (Sveti Križ Začretje) završeni su radovi na sanaciji klizišta i županijske ceste (ŽC 2161) ukupne vrijednosti 750 tisuća kuna. Danas je dionicu ove županijske ceste obišao i župan, Siniša Hajdaš Dončić, u pratnji gradonačelnika Zaboka, Ivana Hanžeka, ravnatelja Županijske uprave za ceste, Jasmina Krizmanića, županijskog pročelnika za promet, Željka Horvata, i Renata Ljubića, predsjednika lokalnog Mjesnog odbora.

Ne skrivajući zadovoljstvo izvršenim radovima, župan Hajdaš Dončić javno je pohvalio Županijsku upravu za ceste na čijem je čelu ravnatelj Jasmin Krizmanić. Govoreći o ovoj investiciji čija vrijednost iznosi 750 tisuća kuna župan je izjavio: „Sama kvaliteta radova je vidljiva. Danas i ovdje, u Tisanić Jarku i Temovcu, svjedočimo na koji se način troše proračunska sredstva. Iznimno sam zadovoljan kvalitetom radova, a tome svjedoče i pohvale građana ovog dijela Zaboka i Svetog Križa Začretja. U prvom redu saniramo one dionice kojima prometuju autobusi koji prevoze školsku djece i klizišta koja predstavljaju ugrozu za stambene objekte.“

Uz župan završene radove kvalitetnim je ocijenio i gradnočelnik Zaboka i saborski zastupnik, Ivan Hanžek. „Zahvaljujem Županijskoj upravi za ceste što je u svoje planove uvrstila i sanaciju prometnice i klizišta u Tisanić Jarku koji se nalazi na području grada Zaboka. Ovo je zasigurno jedan od ozbiljnijih projekata na području Zaboka.“ – izjavio je Hanžek te ujedno najavio nastavak radova u naselju Tomeki, a koji se odnose na izgradnju nogostupa i potpornog zida koji su kočili neriješeni imovinskopravni odnosi.

Jasmin Krizmanić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, pojasnio je kako je sanirana dionica u dužini od 1400 metara županijske ceste te kako se na području cijele županije ove godine planira presvlačenje novim asfaltom 100 do 110 tisuća metara kvadratnih te postavljanje 1400 odbojnih cestovnih ograda. Krizmanić je najavio i kako će se od nekih projekata morati odustati, zbog odluke ministra Božidara Kalmete o smanjenju prihoda županijskih uprava za ceste u iznosu od čak 1,5 milijuna kuna. Krizmanić je izrazio žaljenje što će zbog odluke Ministarstva biti nemoguće ove godine sanirati most u Konjščini, a za koji je ŽUC ove godine predvidio gotovo 2,5 milijuna kuna.

S poštovanjem,

Goran Grobotek

Skip to content