Novosti

Županija uspješno predstavljena u Zagrebu

Središnji zagrebački trg, Jelačić plac, ponekad poprimi izgled nekadašnje Harmice, kada su kumice u narodnim nošnjama toga vremena na klupama nudile proizvode svojih vrtova i njiva. Bilo je onda možda više šarenila, ali kupaca nije bilo više nego prošloga vikenda kada se Zagrebu predstavljala Krapinsko-zagorska županija sa svojim proizvodima i uslugama. U petak, subotu i nedjelju, među pedesetak štandova prošli su mnogobrojni Zagrepčani, neki da bi se s nostalgijom sjetili minulih vremena ili svoje mladosti, neki da bi kupili neki od izloženih proizvoda.

Na svečanom otvorenju manifestacije „100 % zagorsko“ u subotu, posjetitelje su zabavljali članovi sastava Zelenjak poznatim kajkavskim popevkama, a Tomislav Goluban pokazao virtuoznost u sviranju usne harmonike. Na trgu su zaplesale dame iz Konjščine i folkloraši iz Zagorskih Sela. Keglevićeva straža i kuburaši iz Kostela i Pregrade dopratili su na Trg bana Jelačića čelnike Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba.

Župan otvorio „100% zagorsko“

– Danas je Zagorje došlo na Trg bana Jelačića da još jednom pokaže ono što mi svi dobro znamo – da je Zagorje svojevrsni dnevni boravak za sve stanovnike grada Zagreba. Upravo kroz manifestaciju „100 % zagorsko“ ovdje se danas okupilo sedamdesetak vrijednih zagorskih proizvođača hrane, pića, suvenira, a i ono što čini zajedno jedan integralni turistički proizvod, dakle, ponudu naših toplica, restorana, hotela i svega onog što čini Zagorje uistinu jedinstvenom destinacijom, što ga čini jedinstvenom Bajkom na dlanu, kako se Krapinsko-zagorska županija s ponosom i predstavlja, kao ugodna destinacija za život, rad i odmor. Upravo nam je to i cilj da još jednom pozicioniramo samu županiju kao turističku destinaciju, a isto tako da ponovno otvorimo naša srca i naše proizvode prema onomu što nam je najbliže, a to je grad Zagreb, rekao je otvarajući manifestaciju župan Siniša Hajdaš Dončić.

Zagrepčani pokupovali zagorske proizvode

– Župan je doista bio rječit i sve ono što je rekao mislim da ćemo mi Zagrepčani danas moći vidjeti, okusiti i osjetiti. Željela bih poželjeti puno uspjeha svim izlagačima koji su danas ovdje i nadam se da će ovaj novi brend „100 % zagorsko“ biti iz godine u godinu sve prepoznatljiviji, ne samo u gradu Zagrebu, nego i diljem lijepe naše, da će svake godine na ovom trgu biti sve više i više izlagača i da će sve više naših sugrađana uživati u svemu ovome što se ovdje može kupiti, dodala je zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Izgleda da su ju njeni sugrađani poslušali, kupovali izložene proizvode i nekim izlagačima do kraja dana ispraznili police. (nca)
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content