Novosti

ŽUPANIJSKI STRUČNI SKUP ‘’RASTIMO ZAJEDNO U SVAKOJ OBITELJI’’’

U Dječjem vrtiću Zipkica održan je županijski stručni skup s temom ‘’Rastimo zajedno u svakoj obitelji’’. Centar za podršku roditeljstvu ‘’Rastimo zajedno’’ prijavio se na natječaj Središnjeg ureda za demografiju i mlade koji se odnosi na podršku roditeljstvu te je taj projekt i odobren. Projekt se provodi u 13 županija u suradnji s 13 dječjih vrtića i Obiteljskih centara. U Krapinsko – zagorskoj županiji partneri na projektu su Dječji vrtić Zipkica i Obiteljski centar Krapina koji već dugi niz godina provode programe Rastimo zajedno. Voditeljice skupa bile su Dijana Lovinčić – Crnković, ravnateljica Dv Zipkica i Sanja Krsnik, v.d. voditelja Obiteljskog centra, područne službe Krapina, dok su prezentatorice na projektu bile Silvija Dugorepec, psihologinja Dječjeg vrtića Zipkica, Dragica Slakoper – Lisica, psihologinja u Obiteljskom centru te Karmela Herčko odgojiteljica u Dječjem vrtiću Zipkica.

Na skupu su sudjelovale ravnateljice dječjih vrtića Krapinsko – zagorske županije, predstavnice Centara socijalne skrbi, predstavnice Društava Naša djeca te predstavnice obrta za čuvanje djece. Svojim dolaskom podršku radu skupa dale su i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek te v.d. pročelnika grada Zaboka, Petra Vrančić – Lež.

Cilj je samog projekta povećati obuhvat roditelja odgovarajućim programima podrške roditeljstvu kroz informiranje i međuresorno povezivanje stručnjaka u ustanovama ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te socijalne skrbi , tj. želi se pridonijeti unapređenju suradnje na gradskim, općinskim i županijskim razinama izneđu dječjih vrtića i obiteljskih centara koji nude različite programe iz ponude programa Rastimo zajedno kako bi roditeljima osigurali dostupnost odgovarajućih oblika rane stručne podrške.

Na skupu su tako sudionici mogli vidjeti na koji način se to provodi u Dječjem vrtiću Zipkica te Obiteljskom centru Krapina, razmijeniti iskustva, dotaknuti se i izazova i problema te dobiti korisne informacije o programima Rastimo zajedno.

Skip to content