Novosti

Županijsko natjecanje srednjoškolaca iz povijesti

Sudjelovalo je 18 učenika iz srednjih škola Oroslavje, Pregrada, Krapina, Zlatar i Gimnazije A. G. Matoša iz Zaboka. U 1. i 2. skupini sudjelovalo je po 4 učenika, u 3. skupini 6 te u 4. skupini njih troje.

Za prezentaciju samostalnog istraživačkog rada pod imenom “Živjeti u provinciji, a biti u središtu Europe” sudjelovalo je dvoje učenika iz Srednje škole Pregrada (Eugen Ciglenečki i Danijel Javorić Barić pod vodstvom mentorice Marije Kantoci).

Učenici koji su osvojili prva mjesta u svim skupinama dobili su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju. To su iz 1. skupine Karlo Mak (Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka pod vodstvom mentorice Božice Petrač), iz 2. skupine Nikola Goluban (Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka pod vodstvom mentorice Božice Petrač), iz 3. skupine Domagoj Čičko (Srednja škola Oroslavje pod vodstvom mentorice Renate Čandrlić) i iz 4. skupine Danijel Bosnar (Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka pod vodstvom mentorice Božice Petrač).

Učenici koji su predstavljali samostalni rad dobili su najviše bodove (260) i time su stekli pravo da budu upućeni na Državno natjecanje. Učenici sudionici natjecanja dobili su pohvalnice i priznanja. Prvoplasirani iz svake kategorije nagrađeni su prikladnim knjigama. Svi mentori i mentorice učenika dobili su zahvalnice. (zl)

Izvor: Zagorski list

Skip to content