Novosti

ETI INŽENJERING za 30 mjeseci mora sagraditi dom za starije i nemoćne osobe

KRAPINA – Zgrade, odnosno prostor bivše bolnice u Zaboku, u vlasništvu Krapinsko-zagorske županije, koji je namijenjen za izgradnju doma za starije i nemoćne osobe, prodat će se tvrtki ETI INŽENJERING-a d.o.o. Zabok. Naime, ponuda te tvrtke na raspisani natječaj o prodaji bila najpovoljnija, rekla je to prošlog tjedna na konferenciji za novinare županica Sonja Borovčak. Prijedlog odluke, o odabiru, zapravo, jedino prihvatljive ponude, utvrdilo je nadležno Povjerenstvo, o prodaji spomenutih nekretnina, naći će se pred članovima Županijske skupštine koji donose konačnu odluku. Početna cijena u natječaju bila je tri milijuna kuna. ETI INŽENJERING-a d.o.o. ponudio je 3.200.500 kuna. Idejno rješenje za izgradnju doma za starije i nemoćne postoji, a ulaganja, prema procjeni, iznosit će od 35 do 40 milijuna kuna. Predviđeni rokovi stavljanja Doma u funkciju počet će teći nakon donošenje odluke Skupštine, odnosno potpisivanja kupoprodajnog Ugovora te plaćanja licitiranog iznosa. Projekt mora biti završen, kako je rekla županica, u roku od 30 mjeseci. Novcem dobivenim od prodaje bit će adaptirana zgrada stare osnovne škole za potrebe Doma zdravlja Zabok.

Na sjednici Županijske skupštine, koja je sazvana za srijedu, 30. siječnja, jedna od značajnih točaka dnevnog reda je i Odluka vezana uz financijsku sanaciju Opće Bolnice Zabok. Županijskim vijećnicima predlaže se, kako je na konferenciji za novinare izvijestila županica Borovčak, donošenje Odluke vezane uz poziv hrvatske Vlade za provođenje sanacije Bolnice. Kao razloge za stvaranje gubitaka županica je spomenula posljedicu potpisanih kolektivnih ugovora, utvrđene limite, a što ne donosi i ne propisuje Županija. Ona, kao vlasnik, samo snosi posljedice toga na poslovanje bolnice. Vlasništvo se ne dira, već se samo preuzima upravljanje. – Naša bolnica ima sada, istaknula je županica Borovčak, više od 28 milijuna dospjelih nepodmirenih obaveza. Izvorni prihodi Krapinsko-zagorske županije tek su nešto veći od toga iznosa, a što samo po sebi govori da ona nikako ne može preuzeti na sebe podmirivanje tih obaveza. Stoga se predlaže, a što je i jedino prihvatljivo, da u razdoblju od tri iduće godine Bolnicom upravlja Sanacijsko vijeće na čelu sa sanacijskim upraviteljem, kojeg imenuje Ministarstvo zdravlja, a jedan od članova bit će i sadašnji ravnatelj. O svemu više nakon sjednice Županijske skupštine. (D. Kozina)

Idejno rješenje za izgradnju doma za starije i nemoćne postoji, a ulaganja, prema procjeni, iznosit će od 35 do 40 milijuna kuna. Predviđeni rokovi stavljanja Doma u funkciju počet će teći nakon donošenje odluke Skupštine, odnosno potpisivanja kupoprodajnog Ugovora te plaćanja licitiranog iznosa. Projekt mora biti završen, kako je rekla županica, u roku od 30 mjeseci.
Izvor: Zagorski list

Skip to content