Novosti

Film “Pričest” u Zelenoj dvorani

Najboljim europskim dokumentarnim filmom 2017. godine otvaramo KineDOK sezonu u Zelenoj dvorani!

‘Pričest’, dugometražni dokumentarni prvijenac Anne Zamecke, dobitnik mnogobrojnih nagrada, uključujući i Europsku filmsku nagradu za najbolji dokumentarni film, 4. travnja 2018. u 20 satise prikazuje u Zelenoj dvorani.


PRIČEST
Anna Zamecka – Poljska, Mađarska 2016 – 73′ – dokumentarni
Srijeda, 4.4.2018. u 20 sati
Zelena dvorana, Zabok
Ulaz slobodan

Pričest otkriva ljepotu odbačenih, snagu slabih i potrebu za promjenom kada se to čini nemoguće. Ovaj intenzivan tečaj odrastanja uči nas da nijedan poraz nije konačan – posebice kada je u pitanju ljubav.

Ola ima četrnaest godina i brine se o disfunkcionalnom ocu, autističnom bratu i majci koja ne živi s njima. Živi u nadi da će vratiti majku kući i ponovno spojiti obitelj. Prva pričest njezina brata Nikodema prilika je da se obitelj okupi. Ola je zadužena za pripremu proslave. Pričest otkriva ljepotu odbačenih, snagu slabih i potrebu za promjenom kada se to čini nemoguće. Ovaj intenzivan tečaj odrastanja uči nas da nijedan poraz nije konačan – posebice kada je u pitanju ljubav.


BIOGRAFIJA

Anna Zamecka je redateljica koja živi i radi u Varšavi u Poljskoj. Studirala je novinarstvo, antropologiju i fotografiju u Varšavi i Kopenhagenu. Završila je program dokumentarnog filma Dok Pro na Filmskoj školi Wajda. Njezin dugometražni dokumentarni prvijenac Pričest (2016) osvojio je brojne nagrade, uključujući i Europsku filmsku nagradu za najbolji dokumentarni film.

Skip to content