Novosti

GDCK Zabok- projekt „Bolnica Bezbolnica“– Izvještaj o aktivnostima, rujan 2012.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok u rujnu je nastavilo sa provođenjem projekta Hrvatskog Crvenog križa, „Bolnica Bezbolnica“, u Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
Male bolesnike smo posjetili 27. rujna 2012. godine.

Ovoga puta, volonteri GDCK Zabok bili su iz redova podmlatka Crvenog križa koji djeluje u OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom. To su redom; djevojčice Mateja, Lana i Petra, pedagoginja Ljubica Gorički i učitelj Tomislav Frigan.

Pripremili su glazbeni susret na kojem su nas povezali sa jednom od najmagičnijih čarolija koja prati ljude od postanka – čarolija glazbe.

Jednosatni program sastojao se je od kratkog koncerta na kojem smo čuli instrumentalne skladbe na klarinetu i saksofonu u izvođenju učitelja Tomislava Frigana (Tico Tico, Pink Panther, Bratec Martin, Pettite fleur) i pjesmu „Ruža crvena“ u izvedbi Mateje i Lane. Program u kojem smo doznali ponešto iz povijesti glazbe vodila je Petra.
U drugom dijelu susreta svi sudionici stvarali su melodiju uz korištenje Orffovog instrumentarija i vodstvo učitelja Tomislava. Zapjevali smo i nekoliko pjesama. Jasno smo osjetili kako glazba stvara posebno ozračje u prostoru u kojem smo se okupili. Spoznali smo kako čarobno i iscjeljujući glazba djeluje na nas. Radosno smo otišli kući jer smo djeci i sebi uljepšali dan.

Temu rujanske radionice osmislila je pedagoginja Ljubica Gorički iz OŠ Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, dugogodišnja voditeljica podmlatka Crvenog križa..

Pedagoginja Ljubica Gorički
Ravnateljica Željka Vukić, dipl. ing.

Skip to content