Novosti

Grad Zabok potpisao Povelju o pristupanju projektu Mreža kreativnih gradova Hrvatske

U petak 6. travnja 2018. s početkom u 11.00 h u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, u organizaciji Udruge gradova i Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, službeno je potpisana Povelja povodom pokretanja projekta Kreativni gradovi Hrvatske.

Povelju su potpisali: Grad Rijeka, te gradovi Donja Stubica, Zlatar, Pregrada, Osijek, Čakovec, Vrgorac, Šibenik, Vodice, Kastav, Đakovo, Jastrebarsko, Drniš, Zabok, Ludbreg, Koprivnica, Pleternica, Oroslavje i Zadar.

Događanje su prigodnim obraćanjem otvorili: gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović, a ispred Udruge gradova nazočnima se obratio Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka.

Projekt Kreativni gradovi Hrvatske usmjeren je na razvoj, suradnju i valorizaciju aktualnih praksi te razmjenu iskustava u poticanju ekonomskih doprinosa kreativnih i kulturnih djelatnosti u najširem smislu kulture i umjetnosti kao ključnog konkurentnog proizvoda Europske unije.

Osim razvoja potencijala kulture i umjetnosti na lokalnim raznima i sektora kreativnih i kulturnih industrija, kroz ovu mrežu će se raditi na razvoju identiteta gradova te na educiranju o važnosti brendinga za razvoj destinacije. Također, poticat će se razvoj inovativnih turističkih atrakcija baziranih na lokalnim vrijednostima, povijesnoj i sakralnoj baštini, promociji domaćih autora i umjetnika te poduzetničkih inicijativa i inovativnih turističkih sudioničkih projekata gradova.

Skip to content