Novosti

„HEP ZAGORJE TREKK 2019.” – start na Trgu K.Š. Gjalskog u Zaboku 11. 5. 2019.

Sjajno teku prijave za deveti zagorski trek koji će se 11. svibnja održati u Zaboku

Sjajno teku prijave za deveti zagorski trek koji će se 11. svibnja održati u Zaboku. Tjedan dana prije početka trekka zaprimljeno je rekordnih 1.2000 prijava, što je čak 500 više nego prošle godine tjedan dan prije trekka. Ovo su fantastične brojke iznad svih očekivanja, posluži li vrijeme zagorski trekk mogao bi biti najbrojniji po natjecateljima u sezoni.

Zagorski trekk je uvijek nešto više od same utrke i rezultata. To je utrka koja je poznata po najboljim okrijepnim stanicama. Light i active imati će dvije okrijepne stanice i to vrlo primamljive, pa smo sigurni da će se mnogi na njima zadržati znatno više od predviđenog. Najteži challenger imat će jednu okrijepnu stanicu više, no natjecatelji u toj kategoriji sigurno se neće dugo zadržavati na okrijepnim punktovima.

Utrka u kategoriji Challenger bit će duga 28 kilometara i namijenjena je profesionalcima i poluprofesionalcima. U kategoriji Active staza je duga 16 km i namijenjena je iskusnim i spremnijim natjecateljima, dok je staza u kategoriji Light duga 8 km, te ja namijenjena rekreativcima. Na svoje će doći i dječaci i djevojčice rođeni 2005. godine i kasnije, koji će biti posebno bodovani. Startnina za sve tri kategorija iznosi 120,00 kuna, u što je uključen topli obrok, terensko osiguranje, pisane upute, evidencijski karton, zemljovid i naravno uvijek originalna majica. Važno je napomenuti da rođeni 2005. i mlađi ne plaćaju startninu. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela 091/2016-193 Slaven Ivančić ili putem upita na mail: zagorjeadventure@yahoo.com .

Start na Trgu Ksavera Šandora Đalskoga

Utrka će službeno započeti dodjelom brojeva i majica u petak 10.05. u 19 sati na Trgu Ksavera Šandora Đalskoga u Zaboku, gdje će su subotu održati i start. Challenger će startati u 11 sati, Active u 11.30, a Light u 12.00 sati. Negdje oko 16-17 sati započeti će zabava i druženje u šatoru.

Na prošlogodišnjem zagorskom trekku nastupilo je devetstotinjak natjecatelja i natjecateljica, a nadamo se da će organizatora poslužiti vrijeme i da će se konačno probiti magična brojka od 1.000 natjecatelja i natjecateljica. No ukoliko se to i ne dogodi, sigurni smo da će Zagorje adventure team još jednom vrhunski obaviti svoj posao, a da će se trkači i trkačice u svoje domove vratiti puni pozitivnih dojmova. Ovo nije samo utrka, ovo je jedna lijepa promocija Grada Zaboka i Hrvatskog zagorja u cijelini.

Izvor:Zagorje.com

foto: Slaven Janđel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content