Novosti

Ivan Batur branit će boje Zaboka najmanje do kraja polusezone

Ivan Batur (27) novo je pojačanje KK Zabok. Iskusni i afirmirani Zadranin osim u Zadru dio je karijere proveo u Zagrebu, dok je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Rogaške s kojom je igrao II. ABA ligu.

– Čekao sam priliku do početka rujnu, a onda se otvorilo ovo u Zaboku, što sam rado prihvatio jer se radi o Premijer ligi. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu, kako momčad tako i ja. Prvi dojmovi su odlični. Momci su vrhunski, odlična je atmosfera, imam osjećaj da ćemo biti prava kluba – iznio je svoje prve dojmove Batur.

U 20 utakmica II. ABA lige Batur je imao prosjek od 9.7 koševa, 3.6 skokova i 2.1 asistenciju, dok je u 31 utakmici slovenskog prvenstva imao prosjek od 7.6 koševa, 3 skoka i 1.7 asistencija. -Prošla sezona bila je dosta dobra, ali uvijek može bolje, kako na individualnom planu, tako i ekipnom. Igrali smo polufinale play offa slovenskog prvenstva, dok smo u II. ABA ligi bili peti, što je lijep uspjeh – misli Batur.

Batur je za sada potpisao ugovor na tri mjeseca.

– Ugovor je potpisan do kraja polusezone. Ukoliko Zabok bude zadovoljan sa mnom, a ja sa Zabokom, ne vidim razlog da se ugovor ne produlji do kraja sezone – završio je Batur. Ovaj 203 centimetara visoki Zadranin svakako bi trebao biti od koristi momčadi Zaboka. Radi se o igraču koji je taktički dobro obučen, a ujedno je i fizički moćan. Batur je doslovce košarkaš koji može pokrivati pozicije od 1-4, što je njegova velika prednost, a uz to je sa svojih 27 godina prilično iskusan.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content