Novosti

KVALITETNA ZDRAVSTVENA NJEGA

Vrhunska medicinska usluga u bolnici opremljenoj po svjetskom standardima

Zdravlje je ono što je svakom čovjeku najbitnije. Njegovo očuvanje i unaprjeđenje svima nam je cilj, a u tome nam uvelike pomažu zdravstvene ustanove i stručan tim medicinskog osoblja kojem ono najvrednije što imamo, stavljamo u ruke. Slijedeće ćemo retke posvetiti zdravstvenoj ustanovi koja se kvalitetom svojih usluga, tehnologijom koju koristi i stručnošću svog osoblja može mjeriti s renomiranim bolnicama u Europi i svijetu, a smještena je upravo u našem Zagorju. Iako je Zagorje oduvijek imalo brojne medicinske ustanove koje su nudile kvalitetu zdravstvenih usluga, ova je bolnica ‘podigla letvicu’ kada je briga o zdravlju u pitanju. Riječ je o Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju , neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv.Katarina u Zaboku. Bolnica u svom medicinskom timu okuplja trinaest liječnika. Gotovo svi su doktori znanosti, predavači na fakultetima, no ono što je najvažnije, i dalje se educiraju te sudjeluju na raznim stručnim skupovima kako bi pacijentima pružili što bolju i kvalitetniju uslugu. Stručni timovi radiologije, ortopedije, kirurgije, anesteziologije, neurologije i fizijatrije svojim stručnim pristupom, koristeći najsuvremeniju opremu i najnovije postupke liječenja omogućuju vrhunsku dijagnostiku, najbolji terapijsko-operacijski postupak i individualno pripremljenu rehabilitaciju. Ono što svakako valja spomenuti kao posebnost bolnice je uređaj za magnetsku rezonancu što omogućuje da pregled obavite u našoj županiji, što dosad nije bio slučaj jer takav uređaj u Krapinsko-zagorskoj županiji nije postojao. Ako se dotaknemo odjela ortopedije, treba reći da je u bolnici Sv.Katarina moguće obaviti zamjenu kuka, koljena i ramena, bilo djelomičnu ili parcijalnu, a uspješno se liječe i oštećenja hrskavice najmodernijim metodama. Danas, u vrijeme kada živimo sve više sjedilačkim načinom života, no i zbog tereta teških fizičkih poslova, sve češće su i bolesti kralježnice, kako kod starije, ali sve više i kod mlađe populacije.
Pomoć za svoje probleme također možete potražiti u Sv. Katarini. U bolnici Sv.Katarina postoji jedinstven program dijagnostike i liječenja bolnih stanja svih segmenata kralješnice (vratne,prsne,slabinske,križne,trtične). Posebnost ove bolnice su i spinalne intervencije-minimalno invazivni jednodnevni zahvati na kralješnici koji se provode pod lokalnom anestezijom. Nakon kratkog boravka u dnevnoj bolnici, osoba podvrgnuta zahvatu može kući bez dugotrajnog boravka u bolnici i oporavljanja od operacije. Bolnica ima pet ambulanti, radiološku dijagnostiku, pet operacijskih dvorana, odjel ortopedije, dnevnu bolnicu za potrebu jednodnevne kirurgije te poslijeoperacijskog nadzora, opremljenu za 24-satni intenzivni nadzor. Naravno, odlazak liječniku rijetko je kada ugodna situacija jer imati određeni zdravstveni problem uzrokuje brigu i stres. Tada mnogo pomažu i savjeti stručnog medicinskog osoblja, ali i njihova topla riječ i podrška. U bolnici Sv. Katarina dočekat će vas upravo to, ljubazno i stručno osoblje koje će vam uz medicinski savjet, uvijek podariti i pokoji smiješak ili riječ ohrabrenja. Ambijent bolnice također je pomno uređen što također pomaže da se pacijenti osjećaju ugodno pri dolasku. Iako je bolnica tek nedavno osnovana, u njoj su već brojni vrhunski hrvatski sportaši, ali i oni iz inozemstva obavili bilo dijagnostiku, bilo liječenje zdravstvenih tegoba. Tako su u bolnici bili Janica Kostelić, Ivica Kostelić, Sammir, Blanka Vlašić, Niko Kranjčar, Marin Čilić, Ivano Balić, Žuži Jelinek i još mnogi drugi. Sve spomenute kvalitete bolnice garancija su za najbrži najbezbolniji povratak svakodnevnim životnim aktivnostima uz kvalitetno rješenje zdravstvenog problema.

Specijalna bolnica Sv.Katarinasmještena je u neposrednoj blizini OB Zabok. Ova moderno opremljena privatna bolnica smještena je na 2254 m2 u ugodnom okruženju zelene prirode, lišenom stresa i gradske vreve. U bolnici se obavlja zdravstvena zaštita iz ortopedije, kirurgije, neurologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, radiologije te anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja.

U projekt bolnice Sv.Katarina dosad je uloženo oko 90 milijuna kuna što spomenutu bolnicu svrstava u jednu od najznačajnijih privatnih investicija u hrvatsko zdravstvo u posljednjih nekoliko godina.
Izvor: Zagorski list

Skip to content