Novosti

Misa zahvalnica u OB Zabok

Misom zahvalnicom zaključena jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“ u Krapinsko-zagorskoj županiji

Danas je u općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana na Bračku održano misno slavlje zahvale za ovih 40 dana molitvene inicijative za život u kojoj su vjernici svakodnevno molitvom, postom, miroljubivim bdjenjem i euharistijskim slavljima osvješćivali lokalnu zajednicu o problemu abortusa. Misno slavlje uz okupljeno mnoštvo molitelja i podupiratelja predslavio je vlč. Marijan Gradinšćak novi župnik u Krapinskim Toplicama koji je istaknuo u homiliji zahvalnost svima koji su odlučili biti sudionici ovih miroljubivih bdjenja i molitve, kako ovdje u ovoj bolnici, tako i diljem naše domovine.

Vi ste čuli Isusov poziv i odazvali se, niste ostali u ulozi promatrača, onih koji samo komentiraju zašto je ovo ovako ili onako, nego ste sišli s drva kao Zakej u današnjem evanđelju, odnosno napustili ste svoje svoju ugodnu poziciju promatrača kako bi postali oni koji žele učiniti nešto konkretno učiniti za ovo društvo i svijet u kojem trenutno živimo. Često ste možda naišli na nerazumijevanje, izrugivanje i prijetnje no ustrajali ste da pomognete onima koji su se lomili u sebi i da se ne boje novoga života.

Na kraju želim vam izraziti čestitku i podršku svima Vama da nastavite tim putem i tim djelovanjem uz Božju pomoć te da na kraju svega toga možemo reći „sluge smo beskorisne“, učinili smo ono što smo bili dužni učiniti. Danas ovdje možemo zahvaliti Bogu što nam je dao priliku i mogućnost, ali i milost da se nađemo među onima koji smo ne samo slušatelji već vršitelji Božje Riječi. Sam Gospodin prisutan i u ovoj euharistiji neka bude onaj koji će nas uvijek iznova hrabriti i poticati da ne budemo samo promatrači nego da se doista aktivno i djelatno uključimo djelovanje Crkve, u širenje Božje Riječi tako da se ta riječ utjelovi kroz one koji će se zahvaljujući molitvama i našim nastojanjima rađati – zaključuje homiliju vlč. Gradinšćak.

Na kraju misnog slavlja okupljenima se s riječima zahvale obratila Brankica Kunštek voditeljica inicijative koja se ukratko osvrnula na ovih 40 dana molitve i bdjenja koje su iza nas. Zahvalila je svim župnicima koju su animirali svoje župljane kako bi se uključili u ovo jesensku kampanju koja je započela pod zaštitom Bezgrešnog Srca Marijina i Presvetog Srca Isusova ali i Mariji koja je zaštitnica života a kojoj smo preporučiti svu našu djecu, obitelji i nerođenu djecu.

Na ovom završnom misnom slavlju kao gost bio je prisutan Ante Čaljkušić sa svojom obitelji koji je također na kraju s velikom radošću zahvalio voditeljici Brankici ali i svima onima koji su se uključili u ovu molitvenu inicijativu. Istaknuo je kako je ova završna jesenska kampanja urodila velikim plodovima. Mi slavimo život, Bogu smo zahvalni na svojim životima i što smo spoznali koliko smo dragocjeni u Božjim očima.

Djelatnici naših bolnica svjedoče kako se upravo dok traje ovo molitveno bdjenje smanjuje broj pobačaja za 20, 30 ali čak i negdje za 50 posto. Upravo ta bdjenja ohrabruju mnoge majke i očeve da se odluče za život i da donesu svoje dijete kao dar njima ali i čitavome svijetu. Upravo ovdje na ovom mjestu vidim koliko vi živite tu radost novog života – ističe Čaljkušić te dodaje da želi vidjeti Hrvatsku s puno djece, Hrvatsku bez pobačaja te poželio da se ova inicijativa širi još više u našem Zagorju ali i našoj domovini.

Misno slavlje sviranjem na gitari animirao je Vjekoslav Jozić uz zajedničko pjevanje svih okupljenih. Dodajmo još kako je susret zaključen zajedništvom obiteljskog stola kroz kolače i sokove. Organizatori i ove godine organiziraju zahvalno hodočašće u Međugorje ovog vikenda pa im želimo sretan i blagoslovljen put uz poruku da mole za nas.

Darko Fiket, promotor inicijative

Skip to content