Novosti

NAGRADA ZA NAJBOLJI FILM NA DUBROVAČKOM MEĐUNARODNOM FILMSKOM FESTIVALU OSVOJIO FILM U PRODUKCIJI ŠUDIGO-a – ZABOK

DUff – Dubrovački međunarodni filmski festival koji okuplja djecu i mlade iz mediteranskih zemalja službeno je održan od 18. do 21. listopada ove godine. Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine / do 15 godina i 16 do 20 godina /, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra, uz apsolutni Grand prix festivala i dvije nagrade publike – za najbolji film uopće i najbolji animirani film prema izboru djece. U službenu projekciju filmova uvrštena su dva filma iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću zabok: Lucije Strugar „ Ritual ispijanja kave“ i Magdalene Janđel „Međuljudski šum”.

Na ovogodišnjem Dubrovnik Film Festivalu u slobodnoj kategoriji nagradu za najbolji film dobila je Magdalena Janđel za eksperimentalni film “Međuljudski šum” u produkciji Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Magdalena je prošlogodišnja maturantica ŠUDIGA koja je pod mentorstvom nastavnice stručnih predmeta Tamare Bilankov realizirala ovaj zanimljiv film koji govori o emotivnoj složenosti ljudske komunikacije. Tijekom svog školovanja za medijskog tehničara Magdalena je osvojila niz nagrada te priznanja na raznim stručnim i umjetničkim natjecanjima što joj je otvorilo put prepun mogućnosti u nastavku karijere. Želimo joj puno sreće u daljnjim izazovima.

U Dubrovniku na festivalu se zadnjih šest godina susreću mladi iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film kao medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima i dvojbama.

ISKRENE ČESTITKE !

Skip to content