Novosti

NAJAVA GODIŠNJEG ŽUPNOG KLANJANJA I PROSLAVA BLAGDANA SV. VALENTINA

Kao jedno od mjesta gdje se sveti Valentin posebno slavi je i naša župa sv. Jelene Križarice u čijoj se župnoj crkvi nalazi oltar sv. Valentina, a na molitvu u župnu crkvu vjernici dolaze cijelog dana iz susjedstva i župe.

Sama proslava blagdana i župno proštenje održat će se na sam blagdan 14. veljače misnim slavljima u 10 i 18 sati. Misno slavlje u 10 sati predvoditi će don Branko Čagelj, policijski kapelan u zajedništvu svećenika iz dekanata i domaćeg župnika Marijana Culjaka.

Ujedno će se i proslaviti godišnje klanjanje kada naša župa u ime čitave Nadbiskupije klanja se i moli pred Presvetim.

Od 9 do u 10 sati ujutro pa od 17 do 18 sati popodne biti će izloženo Presveto uz molitveno-duhovni program koji će završiti blagoslovom s Presvetim prije misnih slavlja.

Dobro je da kao vjernici ne zaboravimo da toga dana naša župa ‘kleči’ pred Euharistijskim Isusom u ime cijele naše Nadbiskupije. Zato će biti poželjno da pojedinci i obitelji s djecom nađu malo vremena za zahvalni i prosni pohod i poklon Isusu.

NAJAVLJUJEMO ujedno da će članice udruge “sv. Marta” poslije svetih misa prodavati prigodne radove vezano uz blagdan sv. Valentina.

Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Skip to content