Novosti

Najavljena ovogodišnja Štruklijada

Jubilarna deseta Štruklijada Krapinsko-zagorske županije održat će se ove subote, 7. 7. 2018. u Muzeju Staro selo u Kumrovcu, u sklopu projekta Uživam tradicijo, financiranog sredstvima prekogranične suradnje Hrvatska – Slovenija.

Bogat program uz predstojeću manifestaciju najavili su na konferenciji za novinare u Kumrovcu voditeljica Muzeja Staro selo Tatjana Brlek, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, privremena ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Štruklijada će se održati od 13 do 18 sati, a imat će natjecateljski karakter, uz atraktivan kulturno-zabavni program, degustacije, nagradne igre, muzejsko-edukativne radionice te prikaz starih zanata.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je kulinarski show – “troboj” u kojem će učenici Srednje škole Zabok, babice iz susjedne Slovenije i zagorske babice odmjeriti snage u pripremanju ove poznate delicije.

“U manifestaciji sudjeluje ukupno 30 sudionika, koji će za subotu pripremiti preko 12 tisuća štrukli, koji će se moći degustirati po promotivnoj cijeni, a pobrinuli smo se da ih ne ponestane, tako da će dvoje sudionika manifestacije štrukle peći i na licu mjesta”, rekao je župan Željko Kolar, uz poziv svima na ovogodišnju Štruklijadu.

Svi detalji vezani uz manifestaciju, dostupni su na web stranici www. struklijada.com.hr.

Izvor:Radio Stubica

Skip to content