Novosti

NOVI ZAKON O RADU

Prema slovu zakona, prvi ugovor na određeno više ne mora sadržavati razdoblje na koje se zaključuje već razloge zbog kojih se radnik zapošljava na određeno. Razlozi mogu potrebu za takvim radom odrediti na 5, 10 ili 15 godina, a tek kad istekne prvi ugovor, ostali ne mogu trajati dulje od tri godine.

Radnici na određeno imaju pravo na otpremninu samo ako im poslodavac otkaže ugovor na određeno vrijeme prije isteka roka na koji je zaključen, a može ga otkazati samo ako je u tom ugovoru predviđena mogućnost otkazivanja. To znači da rad na određeno vrijeme, koliko god dugo radnik radio kod istog poslodavca, završava bez isplate otpremnine, piše današnji Večernji list.
Posljednje zakonske promjene poslodavcima su dale mogućnost da svoje radnike ustupaju povezanim poduzećima kod kuće ili u inozemstvu, nemaju više obavezu izrađivati program zbrinjavanja tehnološkog viška pa od trenutka najave do otkaza višku radnika ne mora proći više od 38 dana. Osam dana treba im za savjetovanje s radničkim vijećem, a 30 za zeleno svjetlo Zavoda za zapošljavanje.
Radnicima je pak dano pravo na štrajk već nakon prvog dana kašnjenja plaće, i rok od pet godina u kojemu mogu sudski potraživati materijalna prava.

Objavljeno 7.8. 2014.

Novi zakon o radu

Izvor: Zakon.hr

Skip to content