Novosti

Održana 38. sjednica Gradskog vijeća Grada Zaboka, 30. 7. 2012.

Sjednica Gradskog vijeća grada Zaboka, 38. po redu, na svom početku ni po čemu nije odavala dojam da će biti najglasnija od svih održanih ove godine. Na dnevnom redu našlo se čak 13. točaka, a sjednici je prisustvovalo 11 od 15 vijećnika.

Mnogo pitanja, mnogo neznanja

Na sjednici je bio i Željko Hren koji je predstavio rad Zagorskog vodovoda i izvješće poslovanja. O izvješću o radu govorio je i zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković. Četvrta točka dnevnog reda, izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Grada Zaboka za 2011., polako je ‘zahuktavala’ raspravu. Petra Vrančića iz HDZ-a zanimalo je zašto se ne saniraju dugovanja povezana s komunalnom naknadom i zašto je iznos dugovanja iz godine u godinu sve veći. Pročelnica Upravnog odjela za financije, Marija Sinković objasnila je kako se građani uvijek pozivaju da mirnim putem podmire obaveze te da se još nije poseglo za metodom da se prisilno naplaćuju dugovanja od strane građana. Vrančić nije bio zadovoljan odgovorom tvrdeći da ne dobiva konkretne odgovore. I sljedeća točka dnevnog reda, izvještaj o polugodišnjem proračunu donijela je raspravu. Isti vijećnik, Petar Vrančić, imao je pitanje ulaže li se i privlači li se investitore na ulaganje u zabočkoj Industrijskoj zoni, budući da je 2006. godine podignut kredit za njeno uređenje. Komentirao je također da se novci nisu oročili što je po njemu bila pogreška. -Mi smo na jedvite jade dobili taj kredit jer nas je tvoja matična stranka kočila u tome. Neke firme nisu mogle dobiti dozvole za rad i razne druge dozvole nekoliko godina. Zaboku je gotovo petnaest godina činjena nepravda, a mi ćemo je ispraviti – odgovorio mu je Hanžek. Vrančić se na spomen svoje stranke naljutio te je oštro odbrusio Hanžeku da se neka ne spominje tko je iz koje stranke jer SDP ima već tri mandata u Zaboku, a ne čini ništa. Bila je to prva u nizu razmirica. Vrančića je zanimalo kako se sredstva za plan gradonačelnika povećavaju. Marija Sinković odgovorila mu je da bi trebao čitati donesene akte na sjednicama i ako ne dolazi te da je Hanžek sada volonter za što dobiva naknadu od 7900 kuna.- Ja te molim da svoje neznanje ne pretvaraš u dezinformacije – oštro mu je odgovorio gradonačelnik. -Dobivam 7900 kuna naknade bez ikakvih dnevnica i putnih troškova. To govorim da ne bi opet pisali anonimne prijave i zamarali DORH i policiju – rekao je Hanžek. Vrančić ga je zamolio da se ne ljuti jer on samo pita i traži odgovor na što ima pravo.

Plavinka na repertoaru

HDZ-ov vijećnik odmah je nastavio s ‘paljbom’. Pitao je može li on tražiti izmjenu jedne točke dnevnog reda. Objašnjeno mu je da može dati amandman i to usmeno. -Za suradnja s prijateljskim gradovima izdvojeno je 100 tisuća kuna pa bi ja predložio da se 20 tisuća kuna ostavi, a 80 se ‘prebaci’ za sufinanciranje vrtića one djece čiji roditelji rade izvan Zagorja kako bi mogli ići u vrtić tamo gdje im roditelji rade – uporan je bio Vrančić. Amandman mu nije izglasan, a objašnjeno mu je da se to radilo samo onda kada u Zipkici nije bilo dovoljno smještajnih kapaciteta za svu djecu. Plavinka je očekivano izazvala najveću raspravu. Neumornog Vrančića zanimalo je kako je moguće da Plavinka troši toliku svotu novca na cestarinu, benzin, razgovore mobilnim telefonima… – Pero, meni ovo izgleda kao policijsko ispitivanje. Pitanja su ti na mjestu, ali metode nisu – rekao je Hanžek. Odlučeno je da će na sljedeću sjednicu doći Krešimir Končevski koji će odgovoriti na sva pitanja. No Plavinka je vječita tema i nezavisnog vijećnika Zdenka Trgovca. On je ovog puta bio ‘vrlo kreativan’pa je svima podijelio isprintane fotografije igrališta u Špičkovini koje je zaraslo. -Tu se vidi rad Plavinke – komentirao je Trgovec. No Hanžek mu je objasnio da to nije registrirano igralište pa time ni Plavinka nema obaveze prema tom igralištu. Na sljedeću sjednicu doći će Krešimir Končevski čiji je rad na sjednici podigao tenzije pa će zasigurno biti zanimljivo pratiti raspravu i njegovo izlaganje o problemima koje vijećnici spominju.
Izvor: Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content