Novosti

Održano 1. kolo Zagorskog kupa u vožnji dvoprega i spretnosti jahanja

Natjecanje je započelo mimohodom sudionika i nastupom Desiničkih mažoretkinja koje je pratio Gradski puhački orkestar Krapina, a natjecanje je otvorio gradonačelnik Zaboka <_st13a_personname>Ivan Hanžek.

U vožnji spretnosti dvopregom ukupno najbolji je bio Darko Klarić ispred Tihomira Perasa i Marija Žugeca. U poretku natjecatelja iz Krapinsko-zagorske županije prvo mjesto osvojio je Dragutin Tovernić ispred Vedrana Jadeka i Dragutina Nežmahena. U konkurenciji amatera isti je poredak, dakle Tovernić, Jadek, Nežmahen.

U natjecanju u spretnosti jahanja ukupno je prvo mjesto pripalo Mihaelu Njegovcu. Drugi je bio Borna Bolfek, a treći Josip Habulin. U poretku jahača iz Krapinsko-zagorske županije, prva tri mjesta osvojile su jahačice. Najbolja je bila Valentina Perhot, druga Silvija Šivalec, a treća Monika Nežmahen.

Nagrade i pehare najboljima koje su osigurali organizatori uručio je gradonačelnik Ivan Hanžek. Svoje zadovoljstvo održanim natjecanjem izrazili su članovi Zagorske udruge uzgajivača konja koji su se zahvalili Gradu Zaboku koji je bio pokrovitelj natjecanja.

Drugo kolo održat će se u nedjelju 1. kolovoza u Krapini, a treće finalno kolo u Svetom Križu Začretju u subotu 28. kolovoza. (S. Fu.)

FOTO Kruno

Skip to content