Novosti

Održano Gradsko natjecanje zabočkog Crvenog križa

Zabočka Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog bila je domaćin natjecanja na kojem je sudjelovalo ukupno 10 ekipa iz 5 osnovnih i 2 srednje škole sa područja djelovanja zabočkog Crvenog križa. Kod mladeži sudjelovale su Srednja škola Bedekovčina i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok sa po jednom ekipom, dok su osnovne škole iz Zaboka, Brestovca Orehovičkog i Bedekovčine imale po dvije ekipe podmlatka, a po jedna ekipa predstavljala je osnovne škole iz Svetog Križa Začretja i Velikog Trgovišća.

Najbolje ekipe iz Velikog Trgovišća i Bedekovčine

U kategoriji podmlatka prvo je mjesto zauzela Osnovna škola Veliko Trgovišće-Područna škola Dubrovčan, a na drugom i trećem mjestu su ženska i muška ekipa zabočke Osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski. U kategoriji mladeži najbolja je bila Srednja škola Bedekovčina, dok je druga Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Učenici su na natjecanju pokazali svoje teoretsko znanje o Pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, a u praktičnom dijelu prezentirali su svoje znanje i vještine iz pružanja prve pomoći. Prvoplasirane ekipe predstavljat će zabočko Gradsko društvo Crvenog križa na međužupanijskom natjecanju koje će se 10. travnja održati u Krapini.

Skip to content