Novosti

Pola milijuna kn bespovratnih potpora za izradu projektno – tehničke dokumentacije

Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar potpisao je u srijedu, 13. kolovoza 2014. godine ugovore sa predstavnicima zagorskih jedinica lokalne samouprave koji su stekli pravo na dodjelu potpora pri izradi projektno – tehničke dokumentacije, po Javnom pozivu sukladno „Programu poticanja lokalnog razvoja 2014. – 2016. godine“.

Odobrene je ukupno 513 tisuća kuna potpora, od čega je Grad Zabok dobio 72 tisuće kuna, Općina Hum na Sutli 200 tisuća kuna, Općina Stubičke Toplice 151 tisuću kuna i općina Veliko Trgovišće 90 tisuća kuna.

Zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije i predsjednik Povjerenstva za dodjelu potpora Anđelko Ferek Jambrek: „Krapinsko-zagorska županija želi doprinijeti ostvarenju održivog lokalnog razvoja, sukladno načelima ravnomjernog razvoja županije u cijelosti. Bespovratna sredstva osigurana putem ovog Programa namijenjena su za potporu pri pripremi razvojnih projekata jedinica lokalne samouprave, a u svrhu pripreme projektno – tehničko dokumentacije za projekte prihvatljive za financiranje putem programa i fondova Europske unije. Dosad smo dodijelili 513 tisuća kuna, a početkom rujna ove godine raspisat ćemo novi, 2 milijuna kuna vrijedan natječaj“.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar : „Nadam se da će do kraja ove godine zagorske jedinice lokalne samouprave iskoristiti sva sredstva koja smo osigurali u proračunu za ovu mjeru. Iduće godine osigurat ćemo još više sredstava, kako bi što većem broju gradova i općina pomogli pri izradi projektne dokumentacije. Do novaca iz EU fondova i programa može se doći samo sa spremnim projektima“.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek: „Sama visina potpore nije bitna, koliko je bitna činjenica da je Krapinsko-zagorska županija prepoznala važnost projekta za kojeg pripremamo projektno-tehničku dokumentaciju. Naime, mještani naselja Grdenci trenutno do centra Zaboka moraju putovati 4 kilometra, a gradnjom ceste i mosta preko rijeke Krapine taj put će biti skraćen za 2 kilometra, čime ćemo mještanima znatno olakšati svakodnevicu“.

Načelnik općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša: „Sredstva koja smo dobili iskoristit ćemo za izradu dokumentacije za projekt rekonstrukcije cestovne infrastrukture na području općine Hum na Sutli. Izrazito nam je drago što je Krapinsko-zagorska županija pokazala značaj ovog projekta i što su smo dobili potporu u iznosu od čak 200 tisuća kuna“.

Načelnik općine Stubičke Toplice Vladimir Bosnar – „Potporu od 151 tisuće kuna iskoristit ćemo za pripremu projektno – tehničke dokumentacije vezane za projekt gradnje auto kampa Jarki, koji je od strateške važnosti za općinu Stubičke Toplice, koja svoj razvoj temelji na turizmu. Krapinsko-zagorska županija kontinuirano pokazuje da ima sluha i da vodi računa o jedinicama lokalne samouprave na svom području“.

Načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički – „Novčanu potporu koju smo dobili od Krapinsko-zagorske županije iskoristit ćemo za pripremu dokumentacije za biciklističku stazu na području Gornjeg Dubrovčana i dijela Velike Erpenje. Riječ je o projektu kojeg ćemo realizirati u suradnji sa općinom Tuhelj. U svoje osobno ime i ime ostalih kolega, zahvaljujem Krapinsko-zagorskoj Županiji na dodijeljenim potporama“.

Skip to content