Novosti

Potpisan Sporazum o integriranom prijevozu između Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije

U prostorijama Grada Zagreba službeno je potpisan Sporazum o integriranom prijevozu putnika i tarifno prijevozničkoj uniji između Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Potpisnici Sporazuma, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, županica KZŽ Sonja Borovčak, te župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić. Novi sastanak na kojem će predstaviti operativni plan projekta, tijek i dinamiku njegove provedbe bit će u Zagorju za mjesec dana

Potpisivanje Sporazuma o integriranom prijevozu između Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije zapravo je preduvjet za izradu Idejnog projekta organizacije integriranog prijevoza te Idejnog projekta tarifnog sustava za integrirani promet.

– Okrećemo novu stranicu u povijesti putničkog prijevoza. Integriranim prijevozom putnika omogućit ćemo stanovnicima iz raznih dijelova ove regije da na najlakši način, kupnjom jedne karte, dođu do Trga bana Josipa Jelačića! – istaknuo je gradonačelnik Bandić.

– Za Zagorje ovo puno znači jer ovakvom prometnom povezanošću i mogućnostima lakšeg putovanja putnika, Zagorje, kao poželjna destinacija za život, rad i odmor, postaje razvijenije i realizacijom ovog projekta ono će puno profitirati – naglasila je županica Borovčak.

Za otprilike godinu i pol, po ishodovanju potrebne dokumentacije, ovaj projekt mogao bi konkurirati u natječajima za sredstva iz fondova Europske unije, procjena je župana Kožića. Naime, fondovi

Europske unije jedna su od mogućnosti financiranja tog 145 milijuna eura vrijednog projekta.

Prednosti integriranog prijevoza putnike su brojne, od nižih troškova putovanja, kvalitetnije usluge, do pozitivnog utjecaja na okoliš obzirom na povećano korištenje javnog prijevoza. Naime, ideja projekta je da putnici kupnjom jedne putničke karte mogu doći do željene destinacije koristeći čak nekoliko vrsta prijevoznih sredstava – autobus, vlak, tramvaj -čime će karte biti jeftinije, a informacije o povezanosti pojedinih linija prijevoza dostupne i pravodobne.

Borovčak: Za Zagorje ovo puno znači jer ovakvom prometnom povezanošću i mogućnostima lakšeg putovanja putnika, Zagorje, kao poželjna destinacija za život, rad i odmor, postaje razvijenije i realizacijom ovog projekta ono će puno profitirati.

Izvor: Zagorski list

Skip to content