Novosti

PROGRAM ŽUPNIH DOGAĐANJA ZA BLAGDAN SV. JELENE KRIŽARICE 19.5. – 22.5.2016.

DUHOVNI PROGRAM ZA BLAGDAN SVETE JELENE KRIŽARICE

ČETVRTAK 19.05.2016.

Prvi dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u četvrtak 19. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 18.00 sati uslijedit će klanjanje pred Presvetim, a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah.
PETAK 20.05.2016.

Drugi dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u petak 20. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U jutarnjim satima uslijedit će posjet zabočkim osnovnoškolcima 7. i 8. razreda te prigodno predavanje o godini Božanskoga milosrđa i opasnosti ovisnosti.

U 18.30 sati biti će pobožnost Puta svjetla a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah s nakanom za sve naše obitelji a osobito za bračne parove koje ove godine proslavljaju svoje obljetnice.

SUBOTA 21.05.2016.

Treći dan trodnevnice uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u subotu 21. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 9.00 sati održati će se susret s članovima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog Caritasa, biblijsko-molitvene zajednice sv. Jelene Križarice i pjevačkim zborovima. U 11.00 sati slijedi susret za svu školsku djecu nižih razreda (od 1. do 6. razreda) i njihove roditelje.

U 18.30 sati biti će svibanjska pobožnost a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi p. Zvonko Vlah.

Nakon mise uslijedit će procesija u kojoj će sudjelovati kuburaši, vatrogasci, policija, limena glazba i razne udruge. Grad Zabok će tada već po tradiciji počastiti sve vjernike i građane prigodnim domjenkom na čemu im zahvaljujemo.

NEDJELJA 22.05.2016.

Na sam blagdan svete Jelene Križarice u župi mise su po rasporedu u 7.30 i 10.00 sati.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijsko slavlje u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku s početkom u 10.00 sati.

Tom prigodom na poziv zabočkog župnika Marijana Culjaka svoje će bračne zavjete obnoviti 27-am bračnih parova koji proslavljaju svoje obljetnice.

Tog dana moguće je zadobiti i potpuni oprost od vremeniti kazni u ovoj godini Božanskoga milosrđa. Tada moramo pobožno sudjelovati na misnom slavlju, biti u stanju milosti (ispovjediti se ukoliko je to potrebito), pričestiti se te izmoliti molitve na nakanu Svetog Oca (Apostolsko vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu) i sve to NAMIJENITI ZA SEBE (SAMO JEDAMPUT) ILI ODREĐENU OSOBU (pokojnu ili živu).

U subotu i na sam dan svete Jelene, dakle u nedjelju na trgu ispred crkve udruga “SVETA MARTA” zajedno sa svojim gostima imati će izložbe ručnih radova i različitih rukotvorina iz svojih programa. Izložba će biti otvorena za sve građane tijekom cijeloga dana.

Također nakon mise prigodan program na trgu izvesti će članovi ANSAMBLA ZABOK (KUD-a Zabok).

Pripremio:
Darko Fiket,
župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije

Skip to content