Novosti

RADNO NA ZABOČKIM CESTAMA: U tijeku su radovi u Ulici mladih i Ulici K. Š. Gjalskog, a krenuli su i radovi na križanju prilaza dr. Franje Tuđmana i Kumrovečke magistrali

I dok su građani na godišnjim odmorima i ljetovanjima, u Zaboku se radi punom parom. Radovi u Ulici mladih i Ulici Ksavera Šandroa Gjalskog koji su počeli prije nekoliko tjedana, nastavljeni su punim intenzitetom. Trenutno je u pripremi asfaltiranje nasuprot ‘crvene zgrade’ koje se planira oko 25. kolovoza. Isto je tako HŽ rekonstruirao dio pruge na dijelu pružnog prijelaza na pruzi Zabok-Krapina, a rekonstruiran je i prijelaz na pruzi Zabok-Varaždin. – Zagorski vodovod je u sklopu rekonstrukcije ovih dviju ulica krenuo s rekonstrukcijom magistralnih cjevovoda ispred svoje upravne zgrade prema ulici Prilaz I. Vrančića u duljine oko 25 metara – rekao nam je v.d. pročelnik iz Grada Zaboka Danijel Tuđa. S radovima se počelo i na križanju Prilaza dr. Franje Tuđmana i Kumrovečke magistrale. Rotor će imati četiri kraka, a upravo četvrti vodi za buduću cestu prema Velikom Trgovišću. U ovom trenutku skida se humus i planira se izmještanje ili zaštićivanje magistralnog vodovoda i plinovoda. Upravo zbog početka radova, dio tzv. Inudstrijske ceste u Zaboku bit će zatvoren. Prema informacijama Hrvatskih cesta, zatvorit će se cesta D1 od skretanja za Zabok do benzinske pumpe Lukoil. Obilazni pravac je po D 205 do rotora Gubaševo pa na ŽC 2195 preko gradske ulice pored Lukoil nazada na D1 (industrijsku cestu). Cesta će biti zatvorena od 18. kolovoza do 18. rujna. (M. Poljak)

Prema informacijama Hrvatskih cesta, zatvorit će se cesta D1 od skretanja za Zabok do benzinske pumpe Lukoil. Obilazni pravac je po D 205 do rotora Gubaševo pa na ŽC 2195 preko gradske ulice pored Lukoil nazada na D1 (industrijsku cestu). Cesta će biti zatvorena od 18. kolovoza do 18. rujna.
Izvor: Zagorski list

Skip to content