Novosti

SANACIJA MOSTA U MOKRICAMA- na dnevnom redu Županijskog odbora za sigurnost prometa

Na izvanrednoj sjednici Odbora za sigurnost u prometu održanoj 3. veljače raspravljalo se o odvijanju prometa alternativnim pravcima tijekom sanacije mosta u Mokricama na dionici ceste D1, odnosno donesenim zaključcima sa održanog sastanka radne grupe koji su slijedeći:

1.Varijanta A: Prometovanje teretnih vozila usmjeriti na autocestu Zagreb – Macelj,silazak na čvoru Sv. Križ Začretje, te povratak na D1 do Huma Zabočkog te dalje po D1 na D205

2.Varijanta B: Prometovanje teretnih vozila usmjeriti jednosmjerno na ŽC 2195 iz smjera Zagreba prema Gubaševu,a iz smjera Gubaševa prema Zaboku jednosmjerno preko ulicu dr. Stanka Pinjuha na novi most u Velikom Trgovišću, te nastavno na D1

Članovi Odbora smatraju da predloženi pravci nisu predviđeni za veliku frekvenciju vozila te stoga ne osiguravaju sigurno odvijanje prometa. Predlažu da se u rad Radne grupe uključi i predstavnik Odbora.

Također se predlaže da članovi Radne grupe izvrše obilazak predloženih alternativnih pravaca kako bi se utvrdila kritična mjesta,nakon čega bi Hrvatske ceste trebale pristupiti sanaciji odnosno otklanjanju nedostataka istih prije same sanacije mosta.

Isto tako predlaže se da se razmotri i mogućnost izgradnje novog mosta umjesto sanacije postojećeg

Skip to content