Novosti

Sve strože mjere u vezi koronavirusa

U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno devetnaest oboljelih osoba od koronavirusa, priopćeno je jučer navečer iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Naime, iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđene su još tri oboljele osobe novim koronavirusom, hospitalizirane u Zagrebu. Riječ je o osobama koje su došle iz Austrije i Njemačke. Premijer Andrej Plenković je potvrdio kako u Istri od sutra nema nastave. Inače, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je poslalo svim ravnateljima škola u Hrvatskoj upute vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije, kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i nastavnicima osigurali učenje i poučavanje na daljinu. U organizaciju nastave na daljinu uključit će se i Hrvatska radio televizija. O korona virusu bilo je riječi i na današnjoj sjednici Vlade RH. Premijer Andrej Plenković je iznio što je sve poduzeto u vezi epidemije, te istaknuo da je stanje pod kontrolom. Ministar zdravstva Vili Beroš je rekao da je u Hrvatskoj testirana 431 osoba, 19 je pozitivno, što je 4,41 posto.

Po preporuci Stožera Civilne zaštite otkazuju se svi skupovi na kojima se očekuje preko 100 ljudi, pa je, tako, otkazan i Dan profesionalnog usmjeravanja koji je sutra trebao biti održan u dvorani Srednje škole Krapina, na kojem se očekivalo oko 500 djece iz cijelog Zagorja. Tribina „Mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti HZZ-a“ u Pučkom otvorenom učilištu Krapina, sutra od 13 do 14 sati, nije otkazana.

Odgođena je i Večer udruženja obrtnika koja se trebala održati u Stubičkim Toplicama, predstava u zabočkom kinu koja je trebala biti održana danas, a vjerojatno će otkazanih događanja biti još. Pretpostavka je da će se morati otkazati i mnoga privatna događanja poput krštenja ili svadbi.

RH

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content