Novosti

Svečano je otvorena poučna staza „Bračak“ 23. 5. 2014.

U petak, 23.5. 2015. kod dvorca Bračak svečano je otvorena poučna staza koja je dobila ime po dvorcu. Dobrodošlicu gostima i uzvanicima je zaželio domaćin, gradonačelnik, Ivan Hanžek i zamjenica Nevenka Gregurić, od koje potekla ideja o uređenju poučne staze „Bračak“. Voditelj uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić pozdravio je prisutne ispred Hrvatskih šuma i istaknuo vrijednost projekta.

Prva info ploča je postavljena između stambene zgrade i starih baraka Opće bolnice i od nje su gosti krenuli u obilazak, i to: članovi Gradskog vijeća, predstavnici Hrvatskih šuma učenici: PŠ Špičkovina od 1 do 4 razreda, Osnovne škole Zabok, ŠUDIG-a Zabok, Srednje škole Zabok, Gimnazije Zabok, te članovi: Planinarskog društva „Zagorske steze“, Odbora za ekologiju, prošlogodišnji dobitnici priznanja za najljepše uređene okoliše, predstavnici Opće bolnice Zabok i mnogi drugi. U laganoj šetnji uz druženje, razgovor obišli su poučnu stazu, zaustavljajući se kod svake , a predstavila ih je Irena Franjić, stručna suradnica za ekologiju u Hrvatskim šumama.

Na kraju staze svi su uživali u prigodnom domjenku i domaćoj strepi.

Možemo reći da se svima svidjela poučna staza, idealna za poučavanje školaraca, šetnju mještana i njihovi gostiju, odmor na svježem zraku i pokazatelj kako se sdobrim idejama i novitetima razvija turizam u Zaboku.

Skip to content