Novosti

TIM GIMNAZIJE A. G. MATOŠA NAJBOLJI NA PUB KVIZU

Savjet mladih Grada Zaboka u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i udrugom Regenerator organizirao je 14. 5. u Velikoj gradskoj galeriji Pub kviz za učenike zabočkih srednjih škola.

Pub kviz je otvorila zamjenica predsjednice Savjeta mladih Sandra Plečko s napomenom da Savjet mladih želi da održavanje pub kviza u svibnju postane tradicija, te predala riječ gradonačelniku Ivanu Hanžeku koji je pozdravio prisutne profesore, navijačke skupine i natjecatelje, zaželio im puno uspjeha, te svima dobru zabavu.

Ideja da se preko pub kviza povežu sve srednje škole s područja grada Zaboka pokazala se uspješnom. Kao i prošle godine i ove u kvizu su sudjelovali učenici Srednje škole Zabok, Gimnazije A.G. Matoša i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, a iz svake škole natjecali su se dva tima po četiri učenika.

Kviz je vodio Goran Vrgoč, predsjednik Udruge HGF i direktor festivala u suradnji s Bojanom Birač, voditeljicom galerije. Pitanja su bila iz opće kulture. Najinteresantniji i najnapetiji dio je puštanje inserata filmova – treba pogoditi naziv filma, te puštanje glazbe – navesti izvođača i naziv pjesme. Bilo je dilema oko skladbi tj. inserata skladbi koji nisu od prve prepoznatljivi jer namjerno nisu izabrani poznati refreni. Sve u svemu bilo je vrlo zabavno natjecateljima i navijačima koji su bili pristojni, nisu šaptali.

Natjecatelji su pokazali iznimno znanje iz opće kulture, a najbolji tim je bio onaj iz Gimnazije A.G. Matoša u sastavu: Sara Kurek, Ana Paradi, Iris Trgovec i Ivo Veverec.

Nagrade za sve natjecatelje – karte za kino predstavu, akcijski triler: JOHN WICK 3, uručio je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok, Tihomir Vrančić.

Najbolji tim dodatno nagrađuje HGF poklon bonom koje će osigurati Goran Vrgoč, predsjednik Udruge HGF.

Iako je pomalo nedostajala atmosfera puba, atmosferi je svakako pridonjela otvorena izložba Jadranke Ivaniš Yaye pod nazivom „ Ovo više nije igra“ koju su svi mogli razgledati, te ugodno zajedničko druženje učenika zabočkih škola za vrijeme pauze uz sokove i grickalice dok su nestrpljivo čekali rezultate. Rezultati su pokazali dobro znanje svih i vrlo male razlike bod – dva, između timova, pa svi mogu biti zadovolji bez obzira na redoslijed najboljih timova:

  1. mjesto tim Gimnazije A.G. Matoša, Zabok u sastavu: Sara Kurek, Ana Paradi, Iris Trgovec i Ivo Veverec.

  2. mjesto tim Srednje škole Zabok u sastavu: Antonio Pavilinić, Gabrijel Čukman, Lovro Prugovečki i Lana Blažinić

  3. mjesto tim Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u sastavu: Estera Horvatek, Vito Vidović, Leon Švend i Lovro Dolovčak

ČESTITKE NAJBOLJIMA ALI I SVIM UČENICIMA KOJI SU SUDJELOVALI U KVIZU.

Poštovanim gospođama ravnateljicama zabočkih škola, velika zahvala na razumijevanju i suradnji, jer bez njihove potpore kviz se ne bi mogao održati.

Vidimo se sljedeće godine s nekim novim timovima, poručuje Savjet mladih Grada Zaboka.

Skip to content