Novosti

U sklopu tjedna posvećenog djeci, dugometražni animirani film za djecu i mlade “Dječak i svijet” održat će se u srijedu, 03.02.2016. u 10 sati.

“Dječak i svijet”

Brazil / 2013. / 80′
Kako mu teško pada očeva odsutnost, dječak odlazi iz svog sela i otkriva fantastičan svijet kojim vladaju životinje-strojevi i neobična bića. Ova prekrasna animacija koristi se brojnim umjetničkim tehnikama i prikazuje probleme modernog svijeta u dječjim očima.

U srijedu, 10.02.2016. u 17 sati održat će se projekcija dugometražnog animiranog filma za odrasle “Kamenje u džepovima”.

“Kamenje u džepovima”

Latvija, Sjedinjene Države / 2014. 7 88′

Latvija, konac 1920-ih. Anna, lijepa i obrazovana mlada žena, zaljubljuje se u pustolovnog poduzetnika 30 godina starijeg od sebe. Međutim, s brakom dolazi i snažna ljubomora, a poduzetnik skriva Annu u šumi, daleko od drugih muškaraca, gdje mu ona rađa osmero djece. Velika depresija izrazito ih pogađa, a zatim Latvija doživljava sovjetsku invaziju, potom nacističku, a onda opet sovjetsku. Anna je stup snage koji prkosi nedaćama, odgaja djecu i uči ih tajnama preživljavanja u šumi. No nešto u dubini nje ne valja. Osobna priča animatorice Signe Baumane o ženama iz njezine obitelji i njihovoj borbi s ludilom.

Skip to content