Novosti

Više stotina vatrogasca odmjerilo snage na devetom Memorijalu Marko Piljek

Ove je subote na prostoru igrališta DVD – a Pavlovec u Pavlovcu Zabočkom održan deveti Memorijal Marko Piljek. Riječ je o vatrogasnom natjecanju koje se svake godine održava u spomen na prerano i tragično preminulog dječaka Marka Piljeka koji je poginuo 2003. godine u prometnoj nesreći. U petak je na grobu preminulog dječaka delegacija DVD – a Pavlovec, zajedno s roditeljima, položila je vijenac na njegovu grobu.

Prisjećanje na Marka

Više stotina sudionika memorijala – vatrogasne djece, mladeži te članova seniorskih A i B ekipa pozdravila zamjenica župana Jasna Petek. – Ovo je najmnogobrojnije vatrogasno natjecanje u našoj županiji, a zapravo i lijepa prigoda da se grad Zabok i svi sudionici natjecanja sjete Marka Piljeka – krasnog mladog čovjeka koji je bio vrlo ambiciozan i entuzijastičan, no čiji je život nažalost prekinut prerano. S jedne strane sjeta, a s druge strane lijepa prigoda za natjecanje, za uvježbavanje disciplina, ali isto tako, za druženje i za suradnju – rekla je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. Na otvaranju 9. Memorijala Marko Piljek sve okupljene pozdravili su i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek te predsjednik DVD-a Pavlovec Zabočki Ivica Jelenčić, a pristutni su bili i predsjednik VZG Zabok Dražen Sinković, predsjednik VZ KZŽ Stjepan Skuliber, zapovjednik VZG Ivica Petriček, predsjednik Gradskog vijeća Žarko Ivančić i sestra preminulog Marka Piljeka Andrea Piljek Marić koja je svima zahvalila na organizaciji ovog već tradicionalnog natjecanja.

Rezultati

U kategoriji dječaka i djevojčica prijavilo se 27 natjecateljskih ekipa, a kategoriji muške i ženske mladeži 14 ekipa. U kategoriji muških i ženskih A natjecateljskih odjeljenja prijavljeno je šest ekipa, a muških i ženskih B natjecateljskih odjeljenja četiri ekipe. U kategoriji dječaka najbolji su bili DVD Tugonica Podgrađe, drugo mjesto pripalo je DVD – u Pavlovec, a treće mjesto DVD – u Veliko Trgovišće. Kod djevojčica najbolje su bile članice DVD – a Donja Stubica, drugo su mjesto osvojile vatrogaskinje DVD – a Klanjec, a treće mjesto DVD Špičkovina. Prijelazni pehar je osvojio DVD Tugonica Podgrađe, a pehar za najmlađu ekipu DVD Donja Stubica 2. U Kategoriji muške mladeži najbolji su bili pripadnici DVD –a Zlatar, iza njih DVD Donja Stubica te na trećem mjestu DVD Ostrna koja je i po prvi puta se natjecala na memorijalu. U kategoriji mladeži ženske nastupila je samo jedna ekipa iz DVD Donja Stubica i osvojili 1. mjesto, a prijelazni pehar osvojio je DVD Donja Stubica. Kod odraslih najbolji su bili u A kategoriji DVD Bedekovčina, DVD Sv. Križ Začretje te DVD Zabok dok je u kategoriji A prvo mjesto pripalo DVD – u Oroslavje, drugo mjesto DVD – u Gubaševo, a treće mjesto DVD – u Zabok. U kategoriji DVD B žene prijavila se samo ekipa iz DVD – a Pavlovec i osvojila 1 mjesto. Nakon proglašenja pobjednika zabava se nastavila pod šatorom uz sastava Dečki z bregov do ranih jutarnjih sati. Deveti Memorijal Marko Piljek održan je pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, Grada Zaboka i Vatrogasne zajednice Grada Zaboka.

Izvor:www.zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content