Novosti

Volonterska akcija povodom Međunarodnog dana mladih

Lokalni info-centar za mlade

U sklopu projekta Informiraj i kreiraj! ustanovljen je Lokalni info-centar za mlade.

Lokalni info-centar za mlade, smješten u poznatoj Zelenoj dvorani predstavlja mjesto za mlade s područja cijele Krapinsko-zagorske županije, gdje se mogu informirati o svim relevantnim informacijama vezanim uz njihov osobni razvoj ali i kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.

Osnovni zadatak info-centra je da osigurava pouzdane, najnovije i točne informacije iz različitih tematskih područja koja su veoma raznovrsna, a obuhvaćaju široku paletu informacija i podataka koju mladi mogu kvalitetno iskoristiti. Tu su edukacije, zapošljavanje i samozapošljavanje, razvoja karijere, provođenje slobodnog vremena, pa sve do volonterstva, putovanja i ostalih aktivnosti i usluga koje mogu iskoristiti a nude se na području županije i šire. Jedna od aktivnosti projekta bila je i obilježavanje Međunarodnog dana mladih. Za ovu priliku volonteri i volonterke osmislili su i proveli volontersku akciju gdje su kvalitetno utrošili svoje vrijeme za dobrobit zajednice i njihovim uključenjem djelovali na samoostvarenju te stjecanju novih poznanstva, ali i znanja i vještina. Uz volontersku akciju organiziran je bio i koncert gdje su mladi mogli uživati u zvukovima benda The Late i Mr. Albino.

Projekt provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu sa udrugom Regenerator, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Krapina, Zagorskom razvojnom agencijom i Krapinsko-zagorskom županijom, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru Lokalnih info-centara. U organizaciji koncerta ove godine pridružio se i Savjet mladih Grada Zaboka.
Tekst i slike: Mreža udruga Zagor

Skip to content