Novosti

Za obrtnike i male poduzetnike 730 milijuna kuna

KRAPINA – Zbog velikog interesa, više od 200 prijavljenih, prezentaciju Programa poticanja poduzetništva pod nazivom Poduzetnički impuls održana je 1. ožujka u krapinskoj festivalskoj dvorani. Ta informativna radionica bila je namijenjena svim poduzetnicima s područja naše županije, a organizirala ju je Zagorska razvojna agencija d.o.o. u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta.

Na njoj je ispred Ministarstva poduzetništva i obrta sudjelovao Dražen Pros, zamjenik ministra. A o važnosti organiziranja ovakvih skupova svjedoči i prisutnost saborskog zastupnika Željka Kolara i zamjenika županice Anđelka Ferek Jambreka. U našoj Županiji, prema dosadašnjim informacijama, desetak poduzetnika planira investirati oko milijun eura u modernizaciju i izgradnju novih pogona, naglasila je Karolina Barilar, direktorica ZARE.Na ovom su skupu prezentirani i podaci o dostupnim natječajima, za obrtnike i male poduzetnike, unutar Poduzetničkog impulsa za 2013. godinu koji je izrađen kao prijelazni programski dokument uoči ulaska Hrvatske u EU. Njime je predviđeno nešto više od 730 milijuna kuna bespovratnih sredstava namijenjenih subjektima malog gospodarstva. Dražen Pros, zamjenik ministrarekao je da će ove godine biti znatno pojednostavljena i ubrzana procedura dobivanja raznih vrsta potpora te ostvarivanje raznih olakšica onima koji su tek zakoračili u svijet poduzetništva. Visina tih potpora kretat će se do 120 tisuća kuna. Ovaj novi impuls usklađen je s europskim standardima pa se onda na njega i gleda s više optimizma. Spomenimo da je ovo još jedan od uspješnih projekata ZARE, koja spada, kako je naglasio zamjenik ministra, u sam vrh u Hrvatskoj po pružanju raznovrsnih usluga poduzetnicima. (D. Kozina)

Skup je otvorila Karolina Barilar, direktorica ZARE.

Darko Barušić, vlasnik bravarske radionice: – Naravno, kao i svakoga tko se bavi nekom djelatnošću i mene zanimaju sve novine koje nam stoje na raspolaganju. Bez toga nema nam opstanka na tržištu gdje se nalazimo s našim proizvodima i uslugama. Iako još uvijek posla ima, ali treba biti blizu svih tih novih spoznaja. Samo tako moguće je ići nekim ozbiljnijim koracima naprijed.

Jasmina Gorički Očić, vlasnica modnog salona vjenčanica: – Došla sam jer želim saznati kakvi se uvjeti nude, držim da bi trebala krenuti u proširenje proizvodnje. Bez određene podrške, manjom prihvatljivom kamatom uz primjeren rok odgode početka plaćanja, to si ne mogu dozvoliti. Ni jedna investicija odmah ne stvara dobit, a uobičajeni bankovni krediti su zbog visokih kamata neprihvatljivi.

Izvor: Zagorski list

Skip to content