Novosti

Zabočka ispostava hitne dobila novo vozilo vrijedno oko 600 tisuća kuna

Održana je primopredaja novog vozila za zabočki tim hitne

Zabočka ispostava hitne medicinske pomoći od danas je bogatija za još jedno vozilo. Njegova je vrijednost 571 tisuću kuna, a ključeve je vozaču predao župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar.

Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije izrazio je zadovoljstvo zbog nabave novog vozila. – U opremu smo uložili još oko 160 tisuća kuna, a služit će nam za intervencije poglavito u ovom području grada Zaboka. Valja reći da smo u prvih 11 mjeseci obradili 4500 pacijenata u ovoj ispostavi Zabok, od toga 1800 na terenu, a ostalo su pacijenti obrađeni u našim prostorima – rekao je Božić dodajući je ukupno kroz Zavod ‘prošlo’ 23 tisuća pacijenata, a uključujući ovo vozilo, raspolaže se s njih 15. Prosječna starost voznog parka je oko 3,5 godine, a najavljena je i nabava novih vozila iduće godine.

Maja Grba Bujević, ravnateljica je Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, naglasila je kako je izrazito zadovoljno radom zagorskog Zavoda te da iz godine u godinu postižu sve bolje rezultate. Kako je rekla, riječ je o Zavodu koji ima vrijedne djelatnike, ali i mnogo brine o nabavi moderne i kvalitetne opreme. – Mogu reći da je Zavod za hitnu medicinu KZŽ već sada jedan od centara izvornosti u Republici Hrvatske, a mi ih u svim njihovim projektima pratimo – rekla je Grba Bujević hvaleći odličnu suradnju sa županom Kolarom koji je, kako je istaknula, uvijek spreman na razgovor i uvođenje noviteta.

Da je vraćanje hitne u uži centar Zaboka vrlo važno, već je više puta naglasio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, a na samoj svečanosti uručenja vozila najavio je i uređenje prilaza prema prostorijama Tima T1. – Pokrenuli smo rekonstrukciju raskrižja kroz prostora za hitnu zbog velikog broja autobusa koji odvoze i dovoze djecu u obližnju školu pa se stvara prometna gužva. Naravno, nužno je riješiti i lakši izlaz hitne, ali i svih ostalih korisnika – naglasio je Hanžek izražavajući zadovoljstvo zbog novog vozila čime će usluga hitne biti još kvalitetnija i bolja.

Župan Željko Kolar osvrnuo se još jednom na činjenicu da Krapinsko – zagorska županija izdvaja najviše sredstava za mrežu hitne koju je oformila, a riječ je o oko 2,5 milijuna kuna. Sa sufinanciranjem prelaska timova T2 u Konjščini i Klanjcu u timove T1, ističe Kolar, omogućeno je da svi stanovnici županije imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu kada im se dogodi nesreća. – Obzirom da je proračun povećan za milijardu i 930 milijuna prema HZZO – u, a u bolnice ide samo oko 680 milijun, mislim da se ovih naših 2,5 milijuna može financirati. Mi ćemo tih 2,5 milijuna ostaviti u sustavu i poboljšavati zdravstveni sustav – istaknuo je Kolar.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content