Novosti

Župljani zabočke župe na hodočašću u Međugorju

Ove godine su župljani Župe svete Jelene Križarice odlučili u Marijinom mjesecu hodočastiti u Međugorje Kraljici Mira.

Pod duhovnim vodstvom župnika Marijana Culjaka posjetili su brdo Križevac. – Korak po korak u molitvi Križnog puta od postaje do postaje svatko je u svom srcu prebirao prošnje i nakane koje je predao Gospodinu – rekli su iz zabočke župe. Nakon pobožnosti Križnog puta zaputili su se na Podbrdo, u narodu poznatije kao „brdo ukazanja“.

– Molili smo otajstva krunice na sve one nakane koje smo nosili u svome srcu, za sve one koji su se preporučili u naše molitve, za naše roditelje koji su nam darovali život, za naše mjesto i grad, župu i župnika Marijana, za nova svećenička i redovnička zvanja, za našeg sjemeništarca Martina Fiketa, za naše stare i bolesne, posebice za svu bolesnu djecu kako u našoj domovini tako i u svijetu, našu pokojnu braću i sestre ali i za sve one nakane za koje se nismo usudili izreći – rekli su iz župe.

Župni suradnik Darko Fiket posjetio je Radio Mir Međugorje i svojeg kolegu novinara Dragana Soldo s kojim je u ugodnom razgovoru protresao uobičajene teme, a snimili su nakon kratki razgovor koji će slušatelji tog radija moći poslušati ovih dana.

Molitveno- duhovni program zaključen je s večernjom Svetom Misom na kojoj je bilo prisutno mnoštvo vjernika iz svih krajeva svijeta.

U nedjelju su se uputili su se prema Kupresu gdje su prisustvovali misnome slavlju koju je predslavio zabočki župnik Marijan Culjak uz domaćeg župnika Tomu Mlakića i kapelana Petra Mihaela (Adnana) Jašarevića koji su nas dočekali ispred župne crkve sv. Obitelji koja je jedina župa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji posvećena Svetoj Obitelji i jedna od četiri župe kupreške visoravni.

Na povratku, uz ponovljenu zahvalu svima koji su doprinjeli organizaciji ovog hodočašća, posebno vlč. župniku svi hodočasnici otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama, što duhovnih, što svjetovnih.

Skip to content